Silkeborg-Voel skabte stor overraskelse mod mestrene

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg-Voel blev det første hold, der tog point fra Team Esbjerg

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel var på forhånd ikke levnet mange chancer i onsdagens udekamp mod Team Esbjerg, men gæsterne tog fusen på de forsvarende danske mestre, som måtte nøjes med et enkelt point. 29-29 sluttede opgøret i Blue Water Dokken efter en flot præstation af Silkeborg-Voel, som længe rakte ud efter sejren.

De grønne gæster bed allerede fra sig i indledningen, hvor 2-0 blev vendt til 2-4. Team Esbjerg kom kortvarigt tilbage på omgangshøjde ved stillingen 5-5, men Silkeborg-Voel fik etableret en ny tomålsføring, og midtvejs i første halvleg var gæsterne fortsat i front.

I tiden 18.13 tog Esbjerg-træner Jesper Jensen timeout for første gang, og halvandet minut senere bragte favoritterne sig foran med 9-8 på et straffekast. Samtidig blev Mathilde Kristensen udvist for anden gang, men Silkeborg-Voel slap nådigt fra undertallet og hang stadig på.

Gæsterne stod godt i defensiven, og efter en timeout valgte cheftræner Jakob Andreasen at spille syv mod seks i angrebet. Det taktiske træk lykkedes for Silkeborg-Voel, der tilbageerobrede føringen, men i første halvlegs sidste sekund steg tårnhøje Kristine Breistøl til vejrs og udlignede til pausestillingen 12-12.

Stine Bonde, der havde stået med en redningsprocent på 33 inden pausen, åbnede anden halvleg med to redninger, som blev fulgt op af to scoringer fra skarpe Anna Lillesø, der lynede fra fløjen.

Silkeborg-Voel lukkede effektivt ned for det ubesejrede mesterhold, og en mindre sensation lurede, da Anna Lillesø slog til for femte gang og udbyggede føringen til 17-21 efter 44 minutters spil.

Gæsternes drøm led dog et alvorligt knæk i det efterfølgende angreb, hvor ellers velspillende Mathilde Kristensen blev udvist for tredje gang. Det røde kort til forsvarsgeneralen gjorde ondt, og få minutter senere udlignede Team Esbjerg til 21-21.

Silkeborg-Voel fortsatte med at spille syv mod seks og formåede akkurat at fastholde forspringet. Fem minutter før tid slog Julie Jensen til for 10. gang i opgøret, da hun scorede til 26-27, og i slutfasen meldte Jane Schumacher sig ind med to vigtige scoringer.

Team Esbjerg formåede dog hele tiden at skabe fornyet spænding, og 40 sekunder før tid tog Jakob Andreasen timeout ved stillingen 29-29. I det efterfølgende angreb brændte Julie Jensen, men Silkeborg-Voel stod distancen i det sidste Esbjerg-angreb og hentede et flot og uventet point.