Drømmen brast for Silkeborg-Voel efter forlænget spilletid

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg-Voel rakte ud efter en plads i Final4, men efter forlænget spilletid sejrede Nykøbing Falster i Jysk Arena

HÅNDBOLD Kvalifikation til Final4-stævnet har længe været en stor drøm for Silkeborg-Voel, men det bliver heller ikke i sæsonen 2020/2021, at missionen lykkes for holdet.

Tirsdag aften blev holdet ekspederet ud i mørket af Nykøbing Falster, der vandt kvartfinalen med cifrene 28-32 i Jysk Arena efter forlænget spilletid.

Kampen var helt lige i indledningen, og det ændrede sig først, da Stine Bonde begyndte at tage fra i værternes mål. Efter et kvarter skabte Silkeborg-Voel den første tomålsføring ved stillingen 7-5, og tre minutter senere kunne Hege Bakken Wahlquist øge til 9-6.

På det tidspunkt stod Stine Bonde med en redningsprocent for 45, og Nykøbing Falster reagerede med en timeout. Det forhindrede dog ikke hjemmeholdet i at udbygge forspringet til 10-6, hvorefter Jane Schumacher misbrugte muligheden for at bringe Silkeborg-Voel foran med fem.

I gæsternes næste angreb blev Louise Ellebæk ramt af kampens første udvisning, og det overtal udnyttede Nykøbing Falster til fulde ved at reducere til 10-9, hvorefter Jakob Andreasen måtte trykke på den grønne knap.

Spilstoppet fik den ønskede effekt, og de grønne værter etablerede en ny tremålsføring, der blev hjulpet godt på vej af et par scoringer i tomt mål af Julie Jensen.

Kort før pausen måtte gæsternes Mia Solberg Svele udgå efter et solouheld, hvor hun fik et vrid i det ene knæ, og Nykøbing Falster fik mere modgang, da Stine Bonde lukkede første halvleg med endnu en redning ved stillingen 15-12.

Hjemmeholdet åbnede anden halvleg med bolden, men et par tekniske fejl og to stolpeskud gav en ny åbning til gæsterne. Silkeborg-Voel formåede at fastholde føringen, men Nykøbing Falster hang på, og et kvarter før tid var kampen fortsat helt åben ved stillingen 21-20.

Et nyt undertal satte Silkeborg-Voel under pres, men så diskede Stine Bonde igen op med et par store redninger, og i den modsatte ende sendte velspillende Eira Aune værterne på 23-20 med sin syvende scoring.

Historien gentog sig dog, og efter flere afbrændere og fejl kom Nykøbing Falster tilbage og fik kontakt ved stillingen 24-23. Her lå kampen på vippen i flere minutter, og i tiden 56.18 fik gæsterne så udlignet. Silkeborg-Voel kunne slet ikke få bolden forbi indskiftede Natasja Clausen i Falster-målet, og med halvandet minut tilbage på uret bragte gæsterne sig i front.

Håbet levede dog fortsat, da Julie Jensen brød næsten 10 minutters scoringspause ved at udligne til 25-25 på et straffekast, og armen var oppe, da Nykøbing Falster tog timeout 18 sekunder før tid. Da spillet blev genoptaget, studsede Nikita van der Vliet bolden over mål, men i den anden ende kiksede Louise Ellebæk et indspil, og så skulle kampen ud i forlænget spilletid.

Her lavede Julie Jensen et par store fejl i begge ender, og det straffede gæsterne hårdt. 25-25 blev til 25-27, og det så stort ud, da Mathilde Kristensen samtidig blev udvist. Med en vigtig redning sørgede Stine Bonde dog for, at der fortsat var håb, inden de sidste fem minutter.

Efter sidebyttet misbrugte Lea Hansen et lob fra en spids vinkel, og da Sofie Amalie Olsen efterfølgende gjorde det til 25-28, forsvandt den sidste spænding. Til sidst måtte Silkeborg-Voel se sig slået med 28-32.