BSH kom på hårdt arbejde mod Mors-Thy

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg hentede den ventede sejr over Mors-Thy, men gæsterne skabte spænding til det sidste

HÅNDBOLD BSH hentede fredag aften den fjerde ligasejr i træk, da Mors-Thy blev besejret med 32-31, og Peter Bredsdorff-Larsens mandskab kan dermed holde landskampspause på tredjepladsen.

Kasper Larsen, der fik chancen fra start i BSH-målet, åbnede opgøret med tre redninger, og det udnyttede hjemmeholdet i den anden ende, hvor veloplagte William Bogojevic sendte værterne på 4-1 og fremtvang en tidlig timeout fra Mors-Thy.

Bjerringbro-Silkeborg stod godt i det etablerede 5:1-forsvar med Alexander Lynggaard i den fremskudte rolle, og midtvejs i første halvleg var tremålsføringen intakt ved stillingen 10-7.

Umiddelbart efter blev Klaus Thomsen sendt på banen, og efter kort tid på banen blev han ramt af kampens første udvisning. Det var dog først, da værterne blev fuldtallige igen, at Mors-Thy begyndte at nærme sig, og efter 21 minutters spil fik nordvestjyderne udlignet til 11-11.

Med en dobbeltredning forhindrede Kasper Larsen, at BSH kom bagud, men en stor afbrænder og en fejlaflevering fra indskiftede Sebastian Skøtt gav gæsterne en ny mulighed, og så kunne Voel-drengen Jens Dolbjerg Plougstrup, der er udlejet fra BSH, score til 13-14. Begge hold scorede en enkelt gang mere inden pausen, hvor stillingen var 14-15.

Nikolaj Øris åbnede anden halvleg med en flot underhåndsscoring, men hjemmeholdet kunne ikke holde Mors-Thy fra scoringer, og gæsterne udbyggede føringen. Der skulle således en stor redning fra indskiftede Johan Sjöstrand til for at forhindre gæsterne i at komme foran med tre mål.

Trods vanskelighederne arbejdede BSHerne sig tilbage i opgøret, og efter 41 minutter sendte William Bogojevic hjemmeholdet på 22-21. Samtidig blev gæsternes Kasper Lindgren udvist, og i den efterfølgende sekvens snuppede Alexander Lynggaard bolden og spillede Nikolaj Øris fri. BSH-backen tøvede ikke og scorede til 23-21 i tomt mål.

Det lykkedes dermed for BSH at vende kampen på hovedet, og i tiden 43.53 måtte Mors-Thy tage timeout ved stillingen 25-22. Ikke desto mindre udbyggede hjemmeholdet føringen, men gæsterne hang på, og 10 minutter ført tid var kampen stadig, da Mors-Thy reducerede til 28-26.

Spændingen var intakt fem minutter før tid, hvor nordvestjyderne havde reduceret til 30-29, men en hammer fra Jacob Lassen og en redning fra Johan Sjöstrand gav ny luft til værterne.

Det var dog først, da René Toft Hansen scorede til 32-30 med under to minutter igen, at kampen virkede afgjort, og sejren blev cementeret, da den stærke stregspiller stjal bolden fra gæsterne i det næste angreb.

Efterfølgende sled Nikolaj Øris sig til et straffekast, da armen var oppe, og selvom Jesper Nøddesbo brændte for første gang på fem forsøg, kom sejren ikke i fare. I den anden ende snuppede Johan Sjöstrand også et straffekast, og det efterfølgende skud tog den svenske BSH-keeper sig også af. Den sidste reducering fra Mors-Thy til slutresultatet 32-31 fik således kun kosmetisk betydning.