SIF’er er uforvarende midtpunkt i coronafrygt i Superligaen

Peter A. Sørensen 

Pelle Mattsson var smittet, da han i mandags spillede reserveholdskamp mod Horsens

SPORT Silkeborg IF kan uforvarende få en hovedrolle i forhold til coronasmitte i den danske Superliga. For den coronasmittede SIFer Pelle Mattsson har tidligere på ugen spillet med en stribe Horsens-spillere, som søndag møder OB.

Det betyder reelt, at Horsens- og OB-spillere kan falde som dominobrikker på grund af et hul i Superligaens store corona-testprogram.

Udfordringen er, at Pelle Mattsson først dagen efter kampen fik han besked om, at han var positiv for coronasmitte. Han spillede dermed med smitten.

Det betyder reelt, at AC Horsens risikerer at sende coronasmittede spillere i kamp søndag i Odense.

Superliga-spillerne bliver godt nok testet en gang om ugen, hvilket skulle dæmme op for større smittespredning på topniveau. AC Horsens-spillerne var igennem testen tirsdag, og her var alle testsvar negative. Problemet er bare, at en smitte fra mandag ikke kan måles i en test tirsdag. Den vil sandsynligvis først slå ud i en test lørdag eller søndag.

Horsens’ assistenttræner, Mads Lyng, siger til Horsens Folkeblad, at man i den østjyske klub er ekstra opmærksomme på coronasymptomer - særligt hos de spillere, der har været tæt på Pelle Mattsson.

- Men i første omgang skal vi ikke gøre noget, siger Mads Lyng til avisen.