BSH missede Final4 efter drama mod mestrene

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg førte med fire mål i anden halvleg, men tabte pokalkvartfinalen

HÅNDBOLD Pokalkvartfinalerne blev endestationen for Bjerringbro-Silkeborg, som onsdag aften måtte se sig slået med 30-27 af Aalborg Håndbold efter et medrivende drama i Jutlander Bank Arena.

Fra første fløjt var der tale om en jævnbyrdig affære, og ingen af de to mandskaber formåede at sætte sig på kampen i de første 10 minutter. Efterfølgende fik nordjyderne dog slået et lille hul, og efter 17 minutters spil måtte BSH-træner Peter Bredsdorff-Larsen tage timeout ved stillingen 10-7.

Efterfølgende scorede gæsterne tre gange på stribe anført af Nikolaj Øris og Mads Kjeldgaard Andersen, som begge var godt skydende. I målet havde Johan Sjöstrand flere gode perioder, og han stod med en redningsprocent på 33 i første halvleg, mens aalborgensernes Mikael Aggefors havde en redningsprocent på 28.

BSH nåede kortvarigt at komme foran ved stillingen 11-12, men frem mod pausen kom Aalborg igen i teten. De hvidklædte gæster var dog hele tiden lige i hælene på værterne, og i Bjerringbro-Silkeborgs sidste angreb udlignede Jesper Nøddesbo til pausestillingen 15-15, da han scorede på sit tredje straffekast ud af lige så mange mulige.

Begge hold blev ramt af fire udvisninger i de første 30 minutter, og den hårde dommerlinje fortsatte efter pausen, hvor Alexander Lynggaard hurtigt blev sendt til afkøling. Det forhindrede dog ikke BSH i at tage føringen, da flotte redninger af Johan Sjöstrand blev fulgt op af scoringer fra Jacob Lassen, René Toft Hansen og Sebastian Skube.

Den svenske BSH-keeper formåede at fastholde sit høje niveau bag et velspillende forvar, og ni minutter inde i anden halvleg så tingene meget lovende ud for gæsterne, da den tilbagevendte fløj August Pedersen udbyggede forspringet til 18-21.

Den kompakte BSH-defensiv blev dog svækket i tiden 43.18, hvor Klaus Thomsen blev udvist for tredje gang og fik rødt kort. Men kort efter bragte Johan Sjöstrand sin redningsprocent op på 41, og i den anden ende lynede Jacob Lassen fra fløjen og gjorde det til 20-24.

Et brændt straffekast fra Jesper Nøddesbo og en udvisning til Sebastian Skube gav dog en ny åbning til Aalborg, som straffede BSH hårdt og udlignede til 25-25.

Seks minutter før tid blev værternes Henrik Møllgaard udvist for tredje gang, da han ramte Sebastian Skube med en høj tackling. Men et boldtab og en angrebsfejl fra den slovenske playmaker kostede dyrt, og så bragte hjemmeholdet sig på 27-26.

57 sekunder før tid blev René Toft Hansen udvist med et direkte rødt kort, hvor dommerne tog tv-billeder i brug, og på det efterfølgende straffekast slukkede Buster Juul lyset for BSH med en scoring til 29-27.

BSH forsøgte at satse offensivt, men formåede ikke at komme tilbage, og de forsvarende danske mestre fra Aalborg bookede billet til Final4 med en sejr på 30-27.