Fire tv-gudstjenester fra Silkeborg

tEKST OG FOTO: Jakob Munk Schmidt 

Musikeren Michael Falch og »Edith« fra Badehotellet deltog i DR-optagelser tirsdag og onsdag i Silkeborg

SILKEBORG Hele Danmark kan komme med indenfor i Silkeborg Kirke til fire kommende adventsgudstjenester. Et tv-optagehold arbejdede nemlig på Torvet tirsdag og onsdag.

Anders Laugesen er DRs vært på fjernsynsgudstjenenesterne, hvor sognepræst ved Silkeborg Kirke, Anette Kortegaard, medvirker som prædikant.

Udsendelserne sendes på DR2 søndag eftermiddag, og første gang bliver første søndag i advent, 29. november.

Ud over lokal sognepræst, lokal organist, lokalt kor og lokal menighed medvirker også forskellige udenbys gæster, som i denne uge besøgte Silkeborg i anledning af TV-optagelserne.

- Vi har inviteret nogle rigtigt spændende gæster, heriblandt kunstneren Maja Lisa Engelhardt, som blandt andet udstiller på Galerie Moderne Silkeborg. Hun viser billeder frem, fortæller Anders Laugesen.

Maja Lisa Engelhardt bliver en gennemgående figur i alle fire udsendelser, og derudover deltager en ny gæst fra gang til gang.

- Første søndag i advent møder vi journalist og forfatter Charlotte Rørth. Anden søndag i advent møder vi musikeren Michael Falch, som spiller for os, og tredje søndag i advent bliver det præsten Sørine Godtfredsen. Fjerde søndag i advent deltager skuespilleren Ulla Vejby, som er kendt fra »Badehotellet«. Hun fortæller meget bevægende om sit forhold til tro, siger Anders Laugesen om Ulla Vejby, der spiller rollen som stuepigen Edith i TV-2s Badehotellet.

Inspirerende Silkeborg
- Anette Kortegaard fører os igennem med sikker hånd, og musikken er bare vidundelig. I har et fantastisk musikliv ved kirken med organist, kor og ungdomskor. De er simpelthen så dygtige, så vi er virkelig begejstrede for at være her. Det er meget inspirerende at møde det kirkelige liv i Silkeborg, bemærker Anders Laugesen, der skynder sig at videresende æren for arbejdsindsatsen til sine kolleger.

DR-holdet i Silkeborg bestod af i alt 13 mennesker, heriblandt tv-tilrettelægger Flemming Stentoft, som tidligere - 1998-2004 - var bosat i Silkeborg.