Drewsensvej lukker i dag

Vestergade åbnede i fredags efter flere måneders lukning. Nu er det Drewsensvej, der står for tur

SILKEBORG En del af Drewsensvej lukker i dag for trafik og er lukket frem til den 22. januar.

Ifølge Silkeborg Kommune kan man ikke køre gennem Drewsensvej efter klokken 09.00 mandag formiddag - når myldretidstrafikken er overstået.

Silkeborg Forsyning er netop blevet færdige med at renovere Vestergade, som åbnede igen i fredags efter flere måneder lukning. Her er vejen blevet klimaforbedret og har blandt andet fået separeret kloakkerne. De kommende uger vil der blive plantet træer og planter i de nye regnbede langs Vestergade, ligesom også det sidste brolæggerarbejde færdiggøres.

Nu tager Silkeborg Forsyning så hul på fjerde og sidste etape af arbejdet med at forny ledninger og adskille spildevand og regnvand i og omkring Vestergade. Det betyder, at Drewsensvej vil være lukket for trafik fra Toldbodgade til Vesterbrogade. Gående kan stadig passere på strækningen, mens cyklister skal trække deres cykel.

Omkørsel skal ske via Hostrupsgade/Toldbodgade og Vestergade for dem, der kommer fra øst på Drewsensvej. Trafikanter fra syd skal køre ad Vestergade og Hostrupsvej.

Grønnegade og Toldbodgade vil fortsat være åben for trafik i begge retninger.

Målet med renoveringen er blandt andet at få adskilt spildevand og regnvand, så det løber i hver sin ledning. På den måde undgås, at opblandet regn- og spildevand bliver ledt ud i søerne ved større regnskyl og tilbage gennem kloakken og havner i for eksempel kældre.