Silkeborg-Voel på EM-pause med stor nedtur

Michael Helligsø 

Sejren blev smidt væk mod Horsens, der for anden sæson i træk vandt i Jysk Arena

HåNDBOLD Silkeborg-Voel har det åbenbart ikke ret godt med at spille på hjemmebane mod Horsens.

Sidste sæson vandt bundholdet overraskende i Jysk Arena, og onsdag aften gentog historien sig utroligt nok, selv om Silkeborg-Voel havde alle chance for at snuppe begge point.

14 minutter før tid åndede alt fred og ro for hjemmeholdet, der var foran med 21-17, men en håbløs afslutning smadrede alle forhåbninger mod et gode kæmpende udehold.

Et halvt minut kunne Hege Bakken Wahlquist ellers have udlignet, men nordmanden fuldendte en skidt aften med en stor afbrænder, og så kunne gæsterne kort efter juble over sejren, der blev på 23-24.

Skidt fra land
Det var også Horsens, der kom bedst ud til kampen ved at bringe sig foran 1-4.

Anført af en træfsikker Julie Jensen, der scorede seks gange i første halvleg, fik Silkeborg-Voel kontakt med Horsens, og fire mål i træk til hjemmeholdet forvandlede 8-10 til 12-10.

Unge Natasja Andreasen kom ind og bidrog med flere gode ting, og ved pausen var stillingen 15-13 til de grønblusede værter.

I målet havde norske Eli Raasok godt fra efter pausen, og det så for alvor lovende ud for Silkeborg-Voel, da føringen midt i anden halvleg var på 21-17.

Horsens hang dog på, og da hjemmeholdet pludselig fik meget svært ved at score, blev der helt unødvendigt spænding om udfaldet til sidst.

Med tre minutter var Silkeborg-Voel udsat for en håbløs kendelse, da Louise Ellebæk blev puffet ind i feltet efter en redning af keeper Eli Raasok, men helt uforståeligt fik Horsens bolden.

Det udnyttede Trine Knudsen til at score til 22-22, og i slutfasen var det gæsterne, der havde den afgørende koldblodighed.

Julie Jensen udlignede godt nok på straffe til 23-23 med halvandet minut igen, men Frederik Gulmarks scoring kort efter til 23-24 blev kampens sidste.

Det var anden kamp i træk, at Silkeborg-Voel måtte se pointene glide ud af hænderne i slutfasen, efter holdet også tabte med et mål mod Nykøbing Falster.

Julie Jensen blev Voel-topscorer med otte mål, mens Trine Knudsen og Melissa Petrén scorede henholdsvis otte og ni for gæsterne.

Med resultatet går Silkeborg-Voel på EM-pause på en ottendeplads.