Jorn møder Kirkeby på Aros

Asger Jorn og Per Kirkeby er rigt repræsenteret på Museum Jorn i Silkeborg, men i den kommende tid kan man opleve mere end 80 værker af to af Danmarks mest betydningsfulde kunstnere, hvis man kører en tur til Aarhus og besøger kunstmuseet Aros.

Her åbner lørdag udstillingen Jorn/Kirkeby og ifølge Aros er der lagt op til et malerisk møde mellem de to kunstnere på en udstilling, der fokuserer på deres slægtskab og forskelligheder i deres tilgang til maleriet og til dét at være maler.

Samtidig vil man i udstillingen ane et generationsoprør, for som det fremgår af pressemeddelelsen, gjorde Kirkeby opgør med traditioner og tidligere tiders maleriske formsprog, så han kunne finde sit eget ståsted.

Dette førte til et opgør med den maleriske faderfigur Asger Jorn. Jorns position på kunstscenen var på mange måder en skygge, som ikke bare Kirkeby skulle arbejde sig ud af, men som hele generationen af kunstnere, der fulgte umiddelbart efter Jorn, blev nødt til at forholde sig til.

Udstillingen kan ses til 5. april.