Trods corona: Overskud i Bjerringbro-Silkeborg

Michael Helligsø 

Bjerringbro-Silkeborg kan præsentere et overskud på knap 400.000 kroner

HåNDBOLD Der er igen sorte tal på bundlinjen i Bjerringbro-Silkeborg Elitehåndbold A/S.

Det har klubben netop præsenteret på den årlige generalforsamling, hvor et overskud på 392.931 kroner for regnskabsåret 2019/20 blev fremlagt.

I et år med Covid-19 og nedlukning af ligaen i marts er direktør Jesper Schou meget tilfreds med, at klubben kommer ud med et overskud.

- Overskuddet giver os en ekstra god grund til at sende en stor tak til vores sponsorer og sæsonkortholdere for den opbakning, de har givet os i en svær tid. Det er den væsentligste årsag til, at det er lykkedes os at komme ud med overskud denne sæson, siger direktøren.

BSH har også nydt godt af lønkompensation i den periode, hvor spillere og administration var hjemsendt på grund af coronakrisen i foråret.

- Det har heller ikke været uden betydning, at vi har modtaget støtte fra staten – specielt ordningen omkring lønkompensation, hvor spillere og administration, har været hjemsendt i en længere periode.

- Det siger sig selv, at uden den store opbakning og modtagelsen af støtteordninger, så havde regnskabet set anderledes ud, siger Jesper Schou.

Resultatet er en klar forbedring for Bjerringbro-Silkeborg, der sidste år havde et minus på 538.000 kroner før skat. Året før havde klubben et underskud på hele fire millioner kroner.

BSH-direktør Jesper Schou er optimistisk forhold til fremtiden, da gentegningerne hos sponsorer og sæsonkortholdere i denne sæson er forløbet tilfredsstillende. Samtidig viser flere og flere sponsorer klubben tillid ved, at aftalerne laves på to og tre år.

- Vi håber, at den sundhedsmæssige situation forbedres, så der igen snart kan komme flere tilskuere i Jysk arena. Det er helt afgørende, at det lykkes på den lange bane, at vi igen kan fylde hallerne, siger direktøren og fortsætter:

- Hvis vi igen skal komme ud med et tilfredsstillende resultat for indeværende regnskabsår, er der ingen tvivl om, at det er afgørende, at vi modtager kompensation for de færre tilskuere, vi må lukke ind, siger han.