SIF smed sejren dybt inde i overtiden

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF indkasserede et mål til allersidst og spillede uafgjort for første gang i sæsonen

FODBOLD Silkeborg IF fik ikke revanche for den pauvre premiere mod Helsingør, da holdet lørdag tog imod oprykkerne på Jysk Park.

Hjemmeholdet var ellers på vej mod sejren, men dybt inde i overtiden slog gæsterne til, og så sluttede det 3-3.

SIFerne fik ellers en drømmestart, da Mads Kaalund åbnede scoringen i det fjerde minut. Scoringen blev skabt efter fint spil af Nicklas Røjkjær og Mark Brink, der splittede Helsingør-defensiven med flot bandespil, inden sidstnævnte sendte kuglen på tværs til Mads Kaalund, som let kunne prikke bolden i mål ved bagstolpen.

Gæsterne svarede dog igen to minutter senere ved et hjørnespark. SIFerne havde svært ved at få kuglen ud af egen zone, og til sidst dumpede den ned foran højrebacken Jonas Henriksen, som hamrede bolden utageligt op i hjørnet fra en position i udkanten af feltet.

Udligningen til 1-1 gav gæsterne blod på tanden, og Helsingør kom frem til et par lovende tilbud - blandt andet et farligt langskudsforsøg fra fra Philip Rejnhold Olsen og en flad afslutning fra Jeppe Kjær. SIF stod dog imod og tilbageerobrede efterfølgende initiativet.

Hjemmeholdet fik flere store muligheder for at komme på 2-1, men Emil Holten missede to oplagte målchancer, og Nicklas Røjkjær var decideret uheldig, da han forsøgte sig direkte på frispark.

Den første mulighed skabte Emil Holten selv, da han opsnappede bolden og fik frit løb mod mål. SIF-angriberen rundede keeperen og forsøgte at chippe den forbi Nikolaj Hansen, som var den sidste forhindring, men bolden ramte Helsingør-spilleren.

Gæsternes kaptajn stod også i vejen, da Nicklas Røjkjær i den efterfølgende sekvens var tæt på at føle bolden ind, men her fik Nikolaj Hansen hovedet på i sidste øjeblik efter årvågent forsvarsspil.

Senere ramte Emil Holten stolpen, da han forsøgte at føle bolden ind i det lange hjørne med en flad afslutning, men SIF fik en sidste chance inden pausen.

En hurtigt igangsætning fra Oscar Hedvall endte via Rasmus Carstensen ved Nicolai Vallys, som sendte en præcis bold i dybden til Anders Klynge, der udplacerede Kevin Stuhr-Ellegaard og scorede til pausestillingen 2-1.

Anden halvleg var mere jævnbyrdig, og værterne formåede ikke at skabe ret meget i det fremadrettede spil. Helsingør kom bedre med, og Jeppe Kjær var tæt på at udligne, da han blev spillet fri i feltet, men Jeppe Gertsen kastede sig flot ned og fik afværget.

Den gamle målræv kom dog på tavlen, da han udlignede til 2-2 via Rasmus Carstensen, som var uheldig med at afrette bolden, som røg op på undersiden af overliggeren og ind i SIF-målet.

Det så dog alligevel ud til, at SIF skulle løbe med sejren, da indskiftede Sebastian Jørgensen snød tre mand og scorede til 3-2 med en flad afslutning.

Men dybt inde i overtiden gik det galt.

Oscar Hedvall, der ellers havde stået en fornuftig kamp, kom skævt ud til bolden, som han boksede forbi, og i stedet kunne Jeppe Kjær udligne til 3-3. I første omgang så det ud til, at hjørnesparket gik direkte i mål, men SIFs onde ånd fik angiveligt en berøring på, inden bolden gik i netmaskerne.

Med det uafgjorte resultat har SIF fem point op til førende Viborg, som netop er modstanderen på torsdag i et vaskeægte topopgør.