Trods dominans: SIF nedlagt i intens topkamp

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF skabte store chancer i Viborg, men manglende skarphed i målfeltet kostede dyrt

FODBOLD Førstepladsen er langt væk for Silkeborg IF, som trods perioder med stor dominans og oplagte målchancer måtte se sig slået med 1-0 af Viborg FF i torsdagens topopgør i 1. division.

Gæsterne var ellers bedst over 90 minutter, men især i første halvleg. Her skabte SIF klart flest chancer, men ikke desto mindre kunne Viborg gå til pause med en udslagsgivende føring på 1-0.

Målet blev sat ind i det niende minut, hvor SIFerne blev straffet efter et skidt udspark fra Oscar Hedvall. Keeperen sigtede efter Rasmus Carstensen, men ramte i stedet Mads Aaquist, som hurtigt headede videre til Magnus Kaastrup. Lejesvenden fra AGF sendte et præcist indlæg ind i feltet, og ved bagstolpen kunne en fri Jakob Bonde sparke bolden i nettet.

Halvandet minut senere kunne SIF havde udlignet, da Emil Holten stjal bolden og fandt Rasmus Carstensen, men SIF-backen fik et skidt træf på bolden i feltet, og den store chance løb ud i sandet.

Magnus Mattsson var anonym i indledningen, og den tilbagevendte SIF-topscorer markerede sig først i det 21. minut, hvor han sparkede kuglen lige på Viborg-keeper Patrik Gunnarsson.

Det blev begyndelsen på en god SIF-periode, og fire minutter senere var SIF tæt på at udlinge. Emil Holten bragte bolden med ind i feltet, tog et godt træk ind i banen og sparkede bolden mod det korte hjørne, hvor den prellede af på stolpen.

I det 33. minut fik Magnus Mattsson sit første store tilbud, da han blev spillet fri i feltet, men trods en kvalificeret afslutning måtte han se Patrik Gunnarsson diske op med en flyvende redning i målet. Viborg-keeperen leverede et mindre mirakel et minut senere, hvor Emil Holten fandt Magnus Mattsson foran målet, og denne gang var det en lynhurtig fodparade fra målmanden, der forhindrede gæsterne i at udligne.

Viborg kom frem til forsvindende lidt og stod i flere sekvenser med angriber Jeppe Grønning som forreste mand midt på egen banehalvdel. Værterne tog sig rigtig god tid med at afvikle dødbolde, og det havde været helt misvisende, hvis Viborg havde fordoblet føringen i overtiden. Her sendte den tidligere SIF-spiller Christian Sørensen bolden ind i feltet, hvor Jakob Bonde kom først på den, men denne gang måtte målscoreren til 1-0 dog se afslutningen gå forbi SIF-målet.

Viborg kom frem til den første målchance i anden halvleg, men denne gang var Oscar Hedvall på plads, og SIF-keeperen fik afvist et farligt skudforsøg fra Tobias Bech, der blev spillet fri i SIF-feltet.

SIF kunne være blevet reduceret til 10 mand i det 59. minut, hvor Anders Hagelskjær gik alt for hårdt til Jeppe Grønning. Efter et rent skulderskub, hvor angriberen blev på benene, kastede SIF-stopperen sig ned i en regulær saks, og han klippede Viborg-topscoreren bagfra. Det udløste dog kun et gult kort fra dommer Jonas Bøgelund.

Få minutter senere rørte gæsterne på sig, da Mads Kaalund førte bolden frem og fandt Rasmus Carstensen, men fra en lovende position sparkede SIF-backen bolden et pænt stykke over mål.

Anden halvleg blev en fysisk affære med en del frispark og mange gule kort, og selvom værterne ikke holdt sig tilbage på den konto, var det SIFerne, der begik de tydeligste forseelser. Efter 70 minutter kom Jeppe Gertsens navn i bogen efter en stempling, og få minutter senere modtog anfører Svenn Crone ligeledes en advarsel for at gå hårdt i ryggen på Jeppe Grønning.

Et kvarter før tid blev Alexander Lind sendte på banen, og den unge SIF-angriberen truede straks med en flad afslutning, der blev afrettet og sneg sig lige forbi stolpen. På det efterfølgende hjørnespark flugtede Magnus Mattsson bolden mod det lange hjørne, men Patrik Gunnarsson viftede den over.

Gæsterne formåede ikke at udligne i slutfasen, og trods seks minutters overtid og gult kort nummer to til matchvinder Jakob Bonde forsvarede de grønne værter føringen frem til slutfløjtet.

Med 1-0-sejren har Viborg FF slået et hul i toppen, og rækkens duks nu har otte point ned til SIF på andenpladsen. Fredericia og Esbjerg kan begge rykke forbi SIFerne med udesejre på lørdag mod henholdsvis Skive og HB Køge.