SIF skuffede igen: Tabte til bundhold

Michael Helligsø 

Trods et tidligt føringsmål tabte SIF til Vendsyssel efter en sløj indsats

FODBOLD Silkeborg IF har i den grad mistet pusten i 1. division.

Søndag tabte superliganedrykkerne efter en meget skuffende indsats med 2-1 på udebane mod bundholdet Vendsyssel, og dermed har klubben blot hentet ét point i de tre seneste kampe.

Mens præstation var god i forrige runde mod Viborg, leverede SIF langt under niveau i Hjørring.

Udeholdet var meget på bolden, men skabte alt for lidt mod et hårdt kæmpende hjemmehold, der fightede sæsonens blot tredje sejr i hus.

SIF fik ellers en drømmestart, for første gang gæsterne var farlige, var der mål.

Anders Klynge fik efter et lille kvarters spil plads i højresiden og slog et skarpt indlæg, som Alexander Lind headede i mål. Han var foretrukket i front frem for Emil Holten og skulle altså ikke bruge lang tid på at vise sine kvaliteter.

Fem minutter senere måtte Magnus Mattsson se et skudforsøg blive blokeret tæt under mål efter godt forarbejde af Svenn Crone, men kort efter svarede Vendsyssel i stedet igen.

Forsvarsspilleren Jakob Hjorth kom højest på et hjørnespark og headede bolden mod mål, hvor Oscar Hedvall i SIF-målet ikke evnede at redde forsøget.

Kort efter fik den livlige Vendsyssel-spiller Tiémoko Konaté et forsøg blokeret efter en farlig omstilling, mens Nicolai Vallys sparkede over i en god position for SIF.

Men ellers kneb det med at få spillet til at flyde for SIF, og mod slutningen af halvlegen var det i stedet hjemmeholdet, der lagde et godt tryk. Det gav en god skudmulighed til Mikkel Agger, hvis flade forsøg blev reddet af Oscar Hedvall.

Stillingen ved pausen var dermed 1-1, men det ændrede Vendsyssel på fem minutter inde i anden halvleg.

Mikkel Agger kom til et skud, som Oscar Hedvall fik pareret, men efterfølgende sparkede Zander Hyltoft med et hårdt skud bolden i nettet.

Så var gæsterne for alvor presset.

Straks efter kom en ellers skidt spillende Magnus Mattsson til en god chance, men hans skud blev pareret til hjørne.

Det kørte dog slet ikke for SIF, og efter en lille times spil blev Stefán Teitur Thórdarson og Sebastian Jørgensen sendt på banen i stedet for Mads Kaalund og Nicolai Vallys.

Sebastian Jørgensen ramte kort efter stolpen i en situation, hvor der dog blev fløjtet for offside, men generelt havde SIF meget svært ved at blive farlige.

Som halvlegen skred frem, blev udeholdet mere og mere dominerende på bolden. Med 16 minutter igen blev Emil Holten sendt på banen i stedet for Mark Brink i en offensiv satsning, men SIF blev ikke farligere af den grund.

12 minutter før tid fik Magnus Mattsson et ordentlig skrub efter en tackling og måtte kort efter lade sig udskifte. Topscoreren så resten af kampen fra bænken med is på den ene ankel, som tidligere har voldt ham problemer.

SIF pressede på, og først efter 90 minutter, var holdet tæt på en udligning.

Anders Hagelskjær kom pludselig til et frit skud i feltet, men symptomatisk for gæsternes dag ramte han stolpen.

Efter fire minutters overtid fløjtede dommer Jacob Karlsen af, og dermed har SIF nu tabt fem ud af 14 kampe i denne sæson.

Det er ikke godt nok, hvis man har tænkt sig at rykke op.