God opbakning til julehjælp

Peter Bruvik-Hansen 

Radio Silkeborgs bestræbelser på at skabe »Silkeborgs bedste jul« er kommet godt fra start. Men fortsat brug for gavesponsorer

SILKEBORG 64 gaver, indpakket i julepapir og med gavebånd, ligger nu under juletræet hos Radio Silkeborg i mediehuset på Papirfabrikken.

De 64 gaver er det foreløbige resultat af den kampagne, der med Radio Silkeborg i spidsen, skal skabe juleglæde blandt trængte familier i Silkeborg Kommune.

- Jeg har været spændt på, hvordan kampagnen ville rulle. Jeg har været ret sikker på, at der nok skulle være lokale kunder, der ville sponsere en gave, men man kan jo aldrig forudse, hvordan det vil gå. Men efter en uge og med 64 julegaver under juletræet, er jeg meget positiv og fortrøstningsfuld, siger radiovært Michelle Heder.

Glæde hos 100 familier
Hun er idémand til kampagnen, der under titlen »Silkeborgs bedste jul«, giver lokale kunder mulighed for at købe en gave i en af byens 17 butikker.

Gaverne bliver efterfølgende indsamlet af frivillige fra foreningen Riverboat Jazz Festival og Michelle Heder håber, at der frem mod jul bliver brug for mange frivillige hænder til at bære julegaverne.

- Vores mål er at kunne glæde omkring 100 lokale familier, så der er fortsat brug for støtte, siger Michelle Heder, der siden kampagnen blev skudt i gang, har fået yderligere fire navne på listen over deltagende butikker, hvor kunderne kan sponsere en gave.

Butik tager nyt initiativ
Nye er Kære Børn, Young Ones, Nora Mø og Boemo og som i de øvrige butikker, kan man her sponsere en gave ved at betale 100 kroner.

- Butikkerne har forholdsvis frie rammer til at pakke ind og i forhold til, hvordan de vil bruge pakkerne i deres udstilling. De fleste holder sig konceptet og vælger de eller den type gave, som kunderne kan sponsere for 100 kroner. Men eksempelvis lader Kære Børn det været op til kunderne at vælge, hvad de vil give og dermed også, hvor meget de vil betale. Det er et fint initiativ, som vi tager med i vores evaluering, siger Michelle Heder.

Stadig et stykke vej
Det er frivillige fra foreningen Riverboat Jazz Festival, der i dagene op til juleaften sørger for at køre de mange julegaver ud til de trængte familier. Familier, som julehjælpen.dk har formidlet kontakt til.

- Vi er kommet godt fra start, men der er stadig et stykke vej, hvis vi skal nå målet om at skabe Silkeborgs bedste jul for 100 trængte familier i Silkeborg, siger Michelle Heder.

Kampagnen løber frem til den 18. december, hvor man i 17 medvirkende butikker, kan være med til at sponsere en julegave.