SIF sikrede vital sejr på Jysk Park

Mathias Hove Andersen 

Stan van Bladeren fik debut i målet, da Silkeborg IF besejrede FC Fredericia

FODBOLD Silkeborg IF afværgede den spæde snak om krise, da holdet lørdag eftermiddag besejrede FC Fredericia med 2-0 i en nøglekamp på Jysk Park.

Med et nederlag kunne SIFerne være kommet hele 10 point efter topholdene, men med sejren holder Kent Nielsens tropper snor i Viborg og Esbjerg.

Manglende effektivitet har været et stort tema i SIF på det seneste, men mod Fredericia blev kampens første chance omsat til scoring. Endnu en gang var Magnus Mattsson ophavsmand til målet, og SIF-stjernen blev noteret for en assist, da han spillede Nicolai Vallys fri i dybden efter en hurtig vending ved midten. Kollegaen på den offensive midtbane takkede for den præcise dybdebold og alene med Elias Rafn Ólafsson svigtede Nicolai Vallys ikke.

Efterfølgende satte gæsterne sig mere på kampen, selvom SIF i perioder kom godt med frem i højresiden. Flere gange kom Rasmus Carstensen i lovende positioner, men den sidste aflevering kiksede for SIF-backen.

Fredericia var meget på bolden, men skabte forsvindende lidt, og en udligning var aldrig på tale i første halvleg, hvor det dramatiske højdepunkt opstod i det 34. minut. Her måtte Oscar Hedvall lade sig udskifte med knæproblemer. I stedet fik Stan van Bladeren sin førsteholdsdebut, og den hollandske reservemålmand efterlod et positivt indtryk med sikre aktioner i luften og i spillet langs jorden.

Anden halvleg lignede meget første, og SIF kom aldrig til at dominere i samme grad, som det har været tilfældet tidligere i sæsonen. Fredericia truede primært på dødbolde, men helt farligt blev det ikke.

10 minutter før tid var indskiftede Dennis Høegh dog meget tæt på at udligne til 1-1 på et hovedstød, da angriberen kom først på et indlæg. Bolden prellede dog af på stolpen, og SIFerne slap med skrækken.

I stedet lukkede hjemmeholdet kampen i det 82. minut, hvor Emil Holten stjal bolden på Fredericias banehalvdel og fandt Stéfan Teitur Thórdarson. Den islandske midtbanespilleren spillede på tværs i feltet til Nicklas Røjkjær, som vendte rundt og sparkede bolden fladt i nettet.

Med 2-0-sejren avancerer SIF til tredjepladsen. Der er nu fire point op til Esbjerg, som indtager den oprykningsgivende andenplads. Vestjyderne kan spille sig op på siden af førende Viborg med en udesejr over Helsingør søndag eftermiddag.