SIF sluttede året af med klar sejr

Michael Helligsø 

Bundholdet Skive var ikke i nærheden af at kunne true Silkeborg IF i fredagens kamp

FODBOLD Silkeborg IF satte fredag aften et fint punktum for fodboldåret 2020.

Superliganedrykkerne vandt på udebane med 4-0 over 1. divisions bundprop, Skive, der bedømt på fredagens bovlamme indsats ligner en stensikker nedrykker.

SIF levede til gengæld op til favoritværdigheden og holder med sejren afstanden på syv point op til topholdet Viborg, der samtidig vandt 1-0 i Helsingør.

SIF-sejren blev grundlagt på en første halvleg, hvor gæsterne scorede tre gange, men det var Skive, der var farligst i kampens indledning.

Her var både Gustav Kjeldsen og Frederik Mortensen nærgående efter et par hjørnespark, hvor SIF-keeper Stan van Bladeren bestemt ikke så overbevisende ud.

Kort efter fik udeholdet en mavepuster, da Mads Kaalund slog skulderen så slemt, at han måtte bæres fra banen, men det uheld slog ikke SIF ud.

I det 16. minut var Emil Holten tæt på at score efter en tværbold fra Rasmus Carstensen, og otte minutter senere kom SIF så foran.

Igen var Carstensen på spil i højresiden, og hans flade indlæg kunne Wessam Abou Ali nemt skubbe i nettet ved bageste stolpe.

12 minutter før pausen blev det endnu bedre for SIF. Rasmus Carstensen strøg igen igennem, og bolden endte hos Nicolai Vallys, der bankede den i hjørnet til 0-2.

SIF kom også på 0-3 kort før pausen. Magnus Mattsson lagde en fremragende stikning til Wessam Abou Ali, der med en lang tå prikkede bolden i nettet, og så var kampen reelt afgjort.

Hjemmeholdet, der allerede havde skiftet to mand i første halvleg, brugte også indskifter nummer tre og fire i pausen, men der kom ikke spænding i kampen af den grund.

Efter en times spil brændte den tidligere SIF-angriber Oliver Haurits en stor chance foran mål, og kort efter ramte Rasmus Carstensen i den anden ende overliggeren efter en hurtig omstilling.

Midt i anden halvleg kom SIF så på 0-4, da Emil Holten prikkede bolden i nettet efter et hjørnespark, og resten af kampen blev spillet uden den store intensitet.

Dermed endte årets sidste kamp med en sikker sejr for SIF.