28-årig Voel-spiller tvunget til karrierestop

Michael Helligsø 

Hege Bakken Wahlquist indstiller karrieren til sommer på grund af vedvarende knæproblemer

HåNDBOLD Efter fem sæsoner i Silkeborg-Voel takker venstrefløjen Hege Bakken Wahlquist af til sommer, når hendes kontrakt udløber.

Den 28-årige nordmand ser sig nødsaget til at indstille sin karriere, fordi hun stadig kæmper med en vedvarende knæskade.

- Det er naturligvis ikke en drøm at skulle stoppe sin karriere i den alder, som jeg har. Jeg skulle gerne have haft mange gode håndbold-år tilbage i mig, men realiteterne er anderledes. Heldigvis kan jeg se tilbage på nogle gode år i Silkeborg-Voel, som har været en fantastisk klub for mig. Her har jeg haft det godt både på og uden for banen, og der er absolut meget jeg vil savne herfra, siger den norske fløjspiller.

- Jeg er en person, der vil gå ”all in” i det jeg laver. Nu er jeg kommet til et punkt med mit knæ, hvor jeg ikke kan træne i nærheden af så meget håndbold, som jeg ønsker. Det går udover min præstation som håndboldspiller og min evne til at bidrage til holdet. Derudover vil jeg også gerne have et knæ, der kan fungere i en aktiv hverdag i mange år fremover, og derfor er jeg kommet frem til denne beslutning, siger hun.

Silkeborg-Voels direktør Mikael Bak ærgrer sig over, at Hege Bakken Wahlquist stopper til sommer.

- Vi er kede af at skulle sige farvel til Hege Bakken Wahlquist. Hun har i sin tid i klubben vist, at hun har haft et rigtig højt topniveau, og derfor er det også rigtig synd, at Hege nu er kommet dertil, hvor hun må indstille sin karriere. Jeg har dog forståelse for hendes situation og dette har hun også opbakning til her fra klubben. Nu håber vi, at vi inden sæsonafslutningen kan få mange mennesker i Jysk arena, så vi kan tage en flot afsked med Hege, siger direktøren.