Børnehuse på stribe ramt af corona

Kenneth Husum 

Stor stigning i smitten henover weekenden

SILKEBORG Næsten 200 børn og voksne fra fire børnehuse i Silkeborg er sendt hjem, fordi der er blevet konstateret coronasmitte.

Det er sket henover en weekend, hvor smitten i Silkeborg Kommune også har taget et markant spring opad.

Balle Børnehus er blevet dobbelt ramt. I første omgang var en medarbejder konstateret smittet, og det betyder, at 22 børn og tre medarbejdere er sendt hjem. Derefter blev yderligere en medarbejdere konstateret smittet, hvilket betyder, at 18 børn og fire medarbejdere er sendt hjem.

I Granly er et barn smittet, og derfor skal 50 børn og ti medarbejdere blive hjemme.

I børnehuset Nørrevænget er en medarbejder smittet, og der er 34 børn og otte voksne, der er sendt hjem.

Endelig er Funder Børnehus også blev ramt med. Her har et barn fået konstateret smitten. Her er 37 børn og seks voksne sendt hjem.

Mange børn og unge smittet
Også på skolerne er der nye smittetilfælde, men her er eleverne allerede sendt hjem på en tidlig juleferie på grund af nedlukningen.

En oversigt over den seneste uges smitte viser, at det især er de 10-19-årige, der tegner sig for de fleste bekræftede tilfælde. På syv dage har den aldersgruppe haft 67 smittetilfælde. Det er næsten 30 procent af alle smittede.

I løbet af weekenden steg antallet af bekræftede smittede i Silkeborg Kommune med 75.

Fra fredag til lørdag var der 26 smittede, og fra lørdag til søndag yderligere 49.

Ny kedelig rekord
Det betyder også, at Silkeborg Kommunes incidenstal, der står for antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere, sætter en ny kedelig rekord med 244,9. I fredags var tallet for første gang på over 200.

- Smitten er steget som i resten af landet. Vi kan håbe på, at restriktionerne og anbefalingerne om at se så få som muligt kan få tallet til at falde igen, siger Hans Mogensen, der er kommunikationschef i Silkeborg Kommune.

Han opfordrer til at følge anbefalingerne op til julen. De omfatter blandt andet at holde afstand i butikker, handle i ydertimer, holde til højre i gågader og huske sprit og mundbind.

- Vaccinen er på vej, men der går måneder før den er delt ud. Derfor er det vigtigt, at vi stadig holder fast, siger han.