SIF lejer ung målmand i engelsk klub

Michael Helligsø 

20-årige Patrik Gunnarsson, der i efteråret spillede for Viborg, er lejet i Brentford for resten af sæsonen

FODBOLD Silkeborg IF har fundet afløseren for den korsbåndsskadede keeper Oscar Hedvall.

1. divisionsklubben har for resten af sæsonen lejet den 20-årige islænding Patrik Gunnarsson, der er på kontrakt i den engelske danskerklub Brentford.

Han spillede med stor succes for Viborg FF i efteråret, hvor han spillede en vigtig rolle i topholdets ubesejrede halvsæson.

- Vi har fundet en god løsning. Med Oscar ude i foråret har vi søgt en målmand, der kan indgå i målmandsteamet med målmandstræner Thomas Nørgaard og målmand Stan van Bladeren, siger SIF-sportschef Jesper Stüker.

I de 12 kampe, han vogtede målet, blev der kun scoret ni mål på ham, og fire gange holdt han nullet.

Ved årsskiftet blev han hentet hjem til Brentford, der trænes af danske Thomas Frank og har flere danske spillere i truppen. Men nu er han altså sendt videre til SIF.

- Patrik har i Viborg vist, at han er en dygtig målmand - det fik vi jo at mærke på egen krop i de to kampe mod Viborg, hvor det på trods af mange chancer ikke lykkedes os at vinde - og han har også i de øvrige kampe vist, at han har et højt niveau, siger Jesper Stüker.

Patrik Gunnarsson kom til Brentford FC som 17-årig i sommeren 2018 fra den islandske klub Breidablik.

Han fik sin debut for London-klubben mod Middlesbrough i marts 2019, da han kom ind for en skadet Daniel Bentley. Ud over opholdet i Viborg har han også været på leje i Southend.

Den islandske U21-landsholdsmålmand er glad for, at han skal spille resten af sæsonen i SIF.

- Straks jeg hørte, at SIF ville have mig, var jeg interesseret. Det er et godt sted for mig at fortsætte efter Viborg. Jeg kender jo lidt til klubben fra de to opgør mod Viborg i efteråret. SIF har et godt hold med kvalitetsspillere, og det glæder jeg mig til at blive en del af, siger Patrik Gunnnarsson.

Han tror på, at SIF kan indfri målet om oprykning, selv om både Viborg og Esbjerg har et forspring på syv point.

- 100 procent. SIF fortjener at have flere point, end tilfældet er lige nu. Holdet har klassen til top 2 i 1. division, fastlår han.

Patrik Gunnarsson indleder sit lejeophold i SIF på torsdag, når truppen træner første gang efter nytår.