Første vaccinationer af silkeborgensere på lokalt center

SILKEBORG Vaccinationscentret på Jehovas Vidners stævneplads i Silkeborg har i dag corona-vaccineret de første borgere, der er blevet indkaldt.

De ansatte var allerede klar til at vaccinere de første borgere i går, men måtte vente en ekstra dag på borgerne på grund af en teknisk fejl med indkaldelserne.

I stedet brugte de ansatte dagen i går på at vaccinere frontpersonale fra Hospitalsenhed Midt, så ingen vaccinationer og tid er gået til spilde, mens de i dag tirsdag har vaccineret de første borgere.

- Det er en fantastisk milepæl, vi er nået til i dag, hvor vi har vaccineret de første borgere i vores vaccinationscentre. Vi har ventet spændt på denne dag, og vi sætter en stor ære i vores arbejde med at få bekæmpet covid-19, siger oversygeplejerske Ann Herling i en pressemeddelelse.

Hun er leder for vaccinations- og testcentrene i Viborg og Silkeborg og fortsætter:

- De ansatte har knoklet hårdt for at blive klar til denne dag, og deres store indsats kulminerer nu, hvor vi begynder at vaccinere borgerne. De ansatte har i dag taget flot imod de første borgere, der med glæde er blevet vaccineret mod covid-19. Mine kolleger er virkelig seje og fortjener et stort skulderklap for det imponerende arbejde, de har leveret for at blive klar.

sårbare og ældre borgere
De første vaccinationer i vaccinationscentrene bliver givet til sårbare og ældre borgere, der er visiteret af egen læge eller kommune.

I første omgang drejer det sig om sårbare og ældre borgere, som er i særlig risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb. Det kan for eksempel være ældre borgere, der nok klarer sig i eget hjem, men er afhængige af hjælp til personlig pleje og det praktiske.