Officielt: Forsvarsspiller gør comeback i SIF

Michael Helligsø 

Tobias Salquist kommer til SIF på en aftale, der gælder indtil udgangen af 2023

FODBOLD Silkeborg IF har hentet en gammel kending til midterforsvaret.

Torsdag eftermiddag blev det officielt, at 25-årige Tobias Salquist vender hjem til 1. divisionsklubben på tre-årig kontrakt

Han forlod SIF i 2018 og har siden været på rundtur til belgiske Waasland-Beveren, norske Lillestrøm og senest Hobro i 1. division.

Tobias Salquist er glad for sit comeback i SIF.

- Jeg har en rigtig god følelse. Det er det, jeg har håbet på. Jeg har et stort hjerte for SIF, og timingen i forhold til at komme tilbage er den helt rigtige, siger Tobias Salquist, der havde kontraktudløb i Hobro ved årsskiftet.

Desuden er han og kæresten lige blevet forældre til en lille pige, og da de har planer om at slå sig ned permanent i Silkeborg, passer klubskiftet godt på flere fronter.

- Jeg kommer med nogle erfaringer, som jeg gerne deler ud af i bestræbelserne på at hjælpe et ungt SIF-hold op i 3F Superligaen. På sigt håber jeg at kunne være med til at klubben bliver etableret i den bedste liga. Jeg har haft et par lærerige år og har prøvet en masse. Nu glæder jeg mig til at få ro på i SIF. Det tror jeg på, vil gøre mig til en endnu bedre fodboldspiller, siger Salquist, der

SIF-sportschef Jesper Stüker er glad for, at klubben med tilgangen af Salquist har fundet en afløser for Frederik Alves, der er solgt til West Ham.

- Vi er rigtig glade for at byde Tobias velkommen tilbage. Han har nogle kvaliteter, som vi kan bruge både i det korte og det lidt længere perspektiv. Han er nærkampstærk, forudseende, og hurtig. Og så er han også målfarlig i sit hovedspil, når han kommer med frem i feltet. Desuden har han med sine 25 år en god alder, siger Jesper Stüker.

Med Tobias Salquists tilgang har SIF nu tilføjet tre nye spillere til truppen i dette transfervindue. Ud over Salquist er det Nicklas Helenius og Patrik Gunnarsson.

- Tobias har gennem de erfaringer, han har høstet i Belgien, Norge og senest Hobro, udviklet sig til en mere moden spiller, og vi ser frem til at se ham udvikle sig yderligere hos os i de næste tre år. Vi er med Tobias’ tilgang godt besat til de to pladser i det centrale forsvar, hvor han nu skal konkurrere med Anders Hagelskjær, Jeppe Gertsen og Joel Felix, siger Jesper Stüker videre.

Tobias Salquist forlod SIF i 2018, hvor klubben både spillede pokalfinale og måtte se nedrykning i øjnene efter en dramatisk sæson-afslutning.

- Jeg havde en rigtig god tid i SIF. Det er den klub, jeg kommer fra, og det var her, jeg fik chancen. Det føles helt rigtigt, at jeg er tilbage, siger central-forsvareren.

Tobias Salquist er oprindeligt fra Ikast og skiftede til SIF som 16-årig, hvor han indledte sit ophold på klubbens U17 Liga-hold. Han fik sin debut for SIF i en Superligakamp mod FC Nordsjælland 25. april 2015.