Silkeborg-Voel skuffede mod bundhold

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg-Voel løb ind i et uventet nederlag i Arena Randers

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel formåede ikke at leve op til favoritværdigheden i onsdagens udekamp mod Randers HK, der vandt med 26-23 efter 11-11 ved pausen. Inden opgøret var der seks points forskel på de to mandskaber, og de undertippede kronjyder var tredjesidst i tabellen.

Gæsterne kom ellers bedst fra land og fik slået et lille hul efter små syv minutters spil, hvor Mathilde Kristensen sendte Silkeborg-Voel på 2-4 med en scoring fra stregen. Efterfølgende blev Julie Jensen noteret for to tekniske fejl, men værterne forpassede en gylden mulighed for at komme tilbage, da Lea Hansen blev ramt af kampens første udvisning. I undertal lykkedes det i stedet velspillende Eira Aune at øge til 2-5.

Men gæsterne kunne ikke holde kadencen, og Randers fik hurtigt udlignet til 5-5. Silkeborg-Voel havde svært ved at stoppe blødningen, og flere svage angrebsaktioner fra Natasja Andreasen samt et brændt straffekast fra Julie Jensen blev prompte straffet. Efter en periode med fem scoringer på stribe fik hjemmeholdet øget til 7-5.

Silkeborg-Voel svarede dog stærkt igen, og med tre scoringer i træk tilbageerobrede gæsterne føringen. Spillet flød dog på ingen måde, og keeper Stine Bonde var nødsaget til at byde ind med flere store redninger for at sikre pausestillingen 11-11.

Fra anden halvlegs start blev Sofie Bæk Andersen sendt på banen, og efter en nervøs entre fik hun tilkæmpet sig et straffekast, som Julie Jensen omsatte til scoring. Efterfølgende bød den tilbagevendte playmaker ind med to scoringer i træk, som skabte et nyt hul ved stillingen 13-15.

Stine Bonde tog stadig flot fra i målet, men det blev krydret med store fejl i offensiven, og 12 minutter inde i anden halvleg måtte cheftræner Jakob Andreasen tage timeout ved stillingen 15-15. Det forhindrede dog ikke værterne i at øge til 17-15 efter store afbrændere fra Julie Jensen og Natasja Andreasen.

Silkeborg-Voel forsøgte at slide sig tilbage ved at spille syv mod seks, men gæsterne havde mere end svært ved at skyde hul på Mathilde Juncker i Randers-målet. Otte minutter før tid så det sort ud ved stillingen 21-18, men scoringer fra Sofie Bæk Andersen og Eira Aune skabte fornyet spænding.

Hjemmeholdet fik dog hurtigt skabt en ny tremålsføring, og selvom Silkeborg-Voel i to omgange fik bragt forspringet ned på et enkelt mål, kunne værterne juble over en 26-23-sejr.

På trods af det skuffende nederlag indtager Silkeborg-Voel fortsat den ottendeplads, som akkurat giver adgang til slutspillet. De nærmeste forfølgere fra Ajax København tabte klart på udebane mod Team Esbjerg og er fortsat tre point efter.