SIF tabte målrig testkamp mod Sønderjyske

Michael Helligsø 

SIF viste store defensive svagheder mod Sønderjyske, der scorede fem gange på Jysk Park

FODBOLD Årets første testkamp blev ingen succes for Silkeborg IF.

På hjemmebane blev klubben besejret med 3-5 af et effektivt Sønderjyske-hold efter en livlig kamp, hvor der blev scoret hele syv gange efter pausen.

Første halvleg var til gengæld chancefattig, og der skulle en tvivlsom scoring til, før der kom gang i opgøret.

En lang fremlægning endte hos Haji Wright, der nemt kunne score efter en duel med hjemmeholdets Joel Felix, der til sin store fortrydelse ikke blev tilkendt et frispark i situationen.

I den anden ende forsøgte SIF-spillerne sig med det velkendte småspil, men det blev ikke til mere end nogle upræcise indlæg i de første 45 minutter.

SIF-træner Kent Nielsen skiftede som varslet hele holdet i pausen med undtagelse af Nicolai Vallys, der blev rykket en tak længere ned på midtbanen.

Det betød comeback Milan Massop, der fik en halv time på banen, inden han blev skiftet ud igen. Det var hollænderens første kamp siden august 2019, hvor han var i aktion for SIF-reserverne.

Han gjorde det fint, men kunne ikke forhindre, at gæsterne i det 56. minut kom på 0-2, da Haji Wright på smuk vis dirigerede et indlæg fra Jeppe Simonsen forbi den indskiftede SIF-keeper Patrik Gunnarsson.

Kort efter var udeholdet igen nærgående efter et fladt indlæg, men i stedet for 0-3 kom SIF umiddelbart efter tilbage i kampen, da indskiftede Magnus Mattsson slap fri i feltet og sikkert scorede.

20 minutter inde i anden halvleg blev det så 2-2, og det var noget så sjældent som en mål efter hjørnespark, da Anders Hagelskjær steg flot til vejrs og headede bolden i nettet.

SIF-glæden varede dog kort, for kun tre minutter efter kom hjemmeholdet igen bagud. Peter Christiansen slap igennem og kunne nemt udplacere Patrik Gunnarsson i værternes mål.

Med 12 minutter igen blev kampen så reelt afgjort, da indskiftede Bård Finne med et præcist spark sendte bolden i nettet til 2-4.

Det skulle blive endnu værre for SIF. Seks minutter før tid blev SIF-forsvaret igen spillet tyndt, og så kunne Peter Christiansen score sit andet mål.

Et minut før tid reducerede Alexander Lind til 3-5 på et fint chip for SIF, der med undtagelse af skulderskadede Mads Kaalund, en sygdomsramt Nicklas Helenius og Wessam Abou Ali fik alle mand i kamp.