Silkeborg-Voel rejste sig i lokalopgør

Mathias Hove Andersen 

Efter en elendig åbning fandt Silkeborg-Voel fodfæste og besejrede Aarhus United

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel kan igen kigge opad efter onsdagens sejr over Aarhus United, der blev besejret med 27-21 i Jysk Arena.

Hjemmeholdet fik ellers en miserabel start på kampen personificeret ved Julie Jensen, som i løbet af de første ni minutter brændte fem skud. I samme periode blev bagspilleren noteret for tre tekniske fejl, og det var billigt sluppet, at Silkeborg-Voel kun kom bagud med 2-5.

Cheftræner Jakob Andreasen reagerede ved at sende Sofie Bæk Andersen på banen, og selvom playmakeren hurtigt kom på måltavlen, var det nødvendigt at tage en timeout ved stillingen 3-7. Efterfølgende begyndte indskiftede Eli Raasok at tage fra i målet, og med tre scoringer i træk fik værterne kontakt.

Silkeborg-Voel missede muligheden for at udligne midtvejs i første halvleg, da Eira Aune brændte et straffekast, og tre minutter senere havde gæsterne slået et nyt hul ved stillingen 7-11. Hjemmeholdet var dog ikke slået, og en ny stime med fire mål på stribe skabte balance i regnskabet på trods af en udvisning til Julie Jensen, der netop var kommet på banen igen efter den uheldige optræden i indledningen.

Med små tre minutter tilbage af første halvleg sendte Sofie Bæk Andersen værterne i front for første gang i kampen, og sammen med velspillende Eira Aune havde hun stor andel i, at Silkeborg-Voel stadig havde alt at spile for ved pausestillingen 15-15.

Åbningen på anden halvleg blev en rodet affære med offensive vanskeligheder for begge mandskaber. Det løsnede dog op for hjemmeholdet, da Natasja Andreasen fremtvang to straffekast, som Sofie Bæk Andersen omsatte til scoring, og flot spil af Eli Raasok i målet var medvirkende til, at Silkeborg-Voel bragte sig i front med 18-16.

Værterne begyndte for alvor at få fat i forsvaret, hvor veloplagte Hege Bakken Wahlquist og Natasja Andreasen på skift spillede med musklerne. Midtvejs i anden halvleg havde Silkeborg-Voel udbygget føringen til 21-17, men flere muligheder for at udbygge forspringet til fem mål blev forpasset.

Eli Raasok blev dog ved med at imponere i målet, og med vigtige redninger forhindrede hun et comeback fra den østjyske lillesøster. Hun fik også hjælp af det vante førstevalg, Stine Bonde, der forhindrede en scoring på straffekast og den efterfølgende ripost ved stillingen 22-19.

Aarhus United fik kortvarigt bragt værternes føring ned på to mål, men nærmere kom gæsterne ikke, og da slutfløjtet lød ved stillingen 27-21, kunne jublen bryde løs i hjemmeholdets lejr.

Silkeborg-Voel fik dermed rejst sig efter det skuffende nederlag mod Randers i sidste uge. Holdet indtager fortsat ottendepladsen, der giver adgang til slutspillet, og afstanden til Aarhus United og Nykøbing Falster, der er henholdsvis nummer seks og syv, er nu bragt ned på et enkelt point.