Silkeborgensere: Hvornår skal vi vaccineres?

Brian Holst 

Silkeborg Kommune, praktiserende læger og sundshedsmyndighederne får masser af henvendelser fra borgere, som ønsker at vide, hvor de står i vaccinekøen. Få et overblik her

SILKEBORG Silkeborg Kommune mærker i øjeblikket en snert af utålmodighed, når det kommer til corona-vaccinen.

I hvert fald får kommunen, praktiserende læger og sundhedsmyndigheder mange henvendelser fra silkeborgensere, som ønsker at vide, hvor de står i vaccinekøen.

Det oplyser Silkeborg Kommunes kommunikationschef, Hans Mogensen.

- Det er måske især de sårbare borgere, som måske også er omfattet af flere prioriterede målgrupper, der henvender sig og ønsker at vide, hvornår de kan vaccineres. Samtidig får vi færre vacciner end lovet til Danmark, så den udmeldte vaccinationskalender fra Sundhesstyrelsen skal revideres. Det vil sige, at de næste i køen må vente længere tid på vaccinen, konstaterer Hans Mogensen.

Han opfordrer til at væbne sig med tålmodighed.

- Man skal ikke frygte at blive glemt. Man får et brev i e-boks eller et fysisk brev, når man står for tur. Alle vil få et tilbud om at blive vaccineret, og rækkefølgen afhænger af, hvilken målgruppe, man tilhører. Nogle vil høre til i flere af grupperne, og så vil det være den gruppe, der står højest på listen, som gælder, konstaterer Hans Mogensen.

Han oplyser, at status i Silkeborg Kommune ser således ud:

Målgruppe 1 er beboere på plejecentre (626 personer i målgruppen):

575 personer (92 %) har fået 1. vaccination. Det skete 6. og 7. januar 2021.

0 personer er færdigvaccinerede.

Ca. 800 medarbejdere, svarende til ca. 90 % af de fastansatte, elever og vikarer på plejecentrene har fået 1. vaccination. Ud af de ca. 10 %, der ikke har tilkendegivet ønske om vaccination, indgår også gravide, ammende og kvinder i fertilitetsbehandling samt andre, som ikke anbefales af få vaccinen på nuværende tidspunkt.

Afhængig af leverancerne af vaccine ventes 2. vaccination at begynde på plejecentrene ultimo januar.

Målgruppe 2 er de borgere over 65 år, som modtager personlig pleje og praktisk hjælp. De er i øjeblikket i færd med at blive vaccineret. Denne målgruppe udgør ca. 700 borgere.

Man er ikke begyndt at vaccinere målgruppe 3, som er borgere over 85 år.