Silkeborg stadig i toppen: Så mange huse blev der solgt i 2020

Søren Nielsen 

Der er stadig godt gang i antallet af hushandler i postnummer 8600

SILKEBORG Hele 923 gange blev der givet håndslag på en hushandel i postnummer 8600 Silkeborg i løbet af 2020.

Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Det betyder, at Silkeborg er på en anden plads, når det gælder antallet af flest hushandler fordelt på landets kommuner.

Vi skal ikke langt væk for at finde førstepladsen. Den går nemlig til Horsens, hvor der i løbet af samme år blev gennemført 944 hushandler.

Silkeborg og Horsens ligger i øvrigt ofte i toppen, når det gælder antallet af handler.

- De postnumre, der præger toppen af 2020-listen, er også dem, som plejer at være der. Det er Horsens, Silkeborg, Roskilde og generelt de postnumre, hvor landets mellemstore byer ligger. Der bor mange mennesker, postnumrene er inddelt i arealmæssigt store områder, og så er huset den med afstand mest almindelige måde at bo på. Her er det de færreste, der har ejerlejlighed, som vi kender det fra landets største byer, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en kommentar til tallene.

Salget af huse er da også steget med 14 procent i Silkeborg, hvis man sammenligner 2019 med 2020.

- Salget af boliger generelt er steget i 2020, og vi kan se på salgstal, prisudvikling, udbud og salgstid, at der er rift om husene i de mellemstore danske byer. Det afspejler de her tal med al tydelighed også, og bevæger vi os ned af listen, kan vi se, at det er meget få postnumre, der har oplevet et fald i salget fra 2019 til 2020, siger Birgit Daetz.