Million-beløb til ryg-forskning på hospitalet i Silkeborg

SILKEBORG Ældre- og Sundhedsministeriet har netop bevilget 1,5 millioner kroner til Forskningsenheden ved Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg.

Pengene går til et forskningsprojekt, der skal lette tilværelsen for rygpatienter i tværgående behandlingsforløb. Det oplyser Region Midtjylland.

For patienter med lænderygsmerter kan et forløb være både langvarigt og uoverskueligt og kræve overblik over alt fra fysioterapeutens øvelser og doseringen af smertestillende medicin til aftaler hos skiftende læger, fysioterapeuter og andre behandlere.

Derfor vil en forskergruppe - med projektleder og sygeplejerske, ph.d. Camilla Rossen fra Forskningsenheden ved Center for Planlagt Kirurgi i spidsen - gøre livet lidt lettere for patienterne.

Helt konkret skal de 1,5 millioner kroner bruges til at udvikle en ny digital løsning, der gør det muligt for de forskellige dele af sundhedsvæsenet og beskæftigelsesområdet at tale bedre sammen om patienternes forløb og tilgå de samme oplysninger i deres respektive it-systemer.

For patienterne skal den digitale løsning samtidig resultere i en app, som kan hjælpe dem med at bevare overblikket over deres eget forløb, kontaktpersoner, aftaler og den nyeste viden inden for området.