SIF sled forgæves mod FCM

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF lukkede fint af i defensiven, men kunne ikke forhindre FCM i at vinde på Jysk Park

FODBOLD Silkeborg IF indkasserede torsdag det tredje nederlag i opstarten, da træningskampen mod FC Midtjyllands mestre blev tabt med 0-2 på Jysk Park.

Hjemmeholdet fik ellers kampens første store chance efter få minutters spil, da Anders Klynge blev spillet helt fri i feltet. Midtbanespilleren havde god tid og plads, men valgte at afslutte lige på Jesper Hansen i FCM-målet.

Efterfølgende satte gæsterne sig på spillet, og i perioder havde SIF rigeligt at se til med at forsvare eget mål. Luca Pfeiffer fik et par store tilbud, som velspillende Patrik Gunnarsson fik afværget i buret, og derudover havde FCM en stribe skud, der gik forbi målrammen.

Nicklas Helenius, der var med for første gang i opstarten, indgik fint i spillet, men angriberen kom ikke selv frem til chancer i de 45 minutter, han fik på banen. Nordjyden deltog dog i det opbyggende spil og var medvirkende til, at SIFerne kom frem til halve chancer ved Stefán Teitur Thórdarson og Nicolai Vallys.

FCM var dog det farligste hold, og kort inde i anden halvleg måtte Patrik Gunnarsson diske op med en feberredning i målet, hvor han med en refleks fra kort afstand forhindrede Luca Pfeiffer i at prikke bolden over stregen.

Joel Felix og Tobias Salquist lukkede fint af i defensiven, men i det 57. minut gik den ikke længere. Anders Dreyer kom frem til en fin afslutning i feltet, og på stregen fik Tobias Salquist afværget med et flyvende hovedstød. Returen røg dog ud til Pione Sisto, som sendte bolden forbi en liggende Tobias Salquist, som akkurat ikke kunne holde bolden ude af nettet.

Føringen blev fordoblet i det 84. minut, hvor Erik Sviatchenko sendte en præcis dybdebold op i skoene på Luca Pfeiffer. Med et par hurtige træk slap FCM-angriberen forbi Tobias Salquist og Pelle Mattsson, hvorefter han kanonerede bolden i nettet helt ude ved stolpen - uden chance for Patrik Gunnarsson i SIF-målet.

0-2 blev også kampens resultat, og SIF har dermed tabt tre testkampe i opstarten mod hold fra landets bedste række. De to foregående træningskampe mod Vejle og Sønderjyske sluttede henholdvis 0-1 og 3-5.