Kredit- og betalingskort fra Jyske Bank bliver grønnere

Jakob Munk Schmidt 

Jyske Bank satser på kort af genbrugsplast

SILKEBORG Med en ny type betalingskort fremstillet i genbrugsplast tager Jyske Bank et skridt i den bæredygtige retning.

- Det handler om at ændre vaner, så vi ikke blot kører videre med de løsninger, vi har vænnet os til. Derfor kigger vi løbende på alle vores værdikæder, og hvad vores leverandører kan tilbyde os, som kan gøre vores ydelser mere bæredygtige. Både direkte og indirekte, siger Vicki Stoltz Rosenberg, product owner for Betalingsprodukter i Jyske Bank.

Banken har indgået aftale med firmaet Idemia.

- Idemias nye korttype er lavet af mere end 85 procent genanvendt PVC. Det innovative betalingskort muliggør en ansvarlig brug af ressourcer uden at gå på kompromis med kvalitet eller sikkerhed. Plastgenanvendelse er gavnlig på mange måder, både i forhold til reduktion af CO2-udledning og i forhold til reduktion af plastaffald, der udgør en stor miljøbelastning, lyder forklaringen fra Jyske Bank.

De første genbrugskort kommer ud til kunderne om få dage, og gradvist vil stort set alle kort blive miljøvenlige.