Silkeborg-Voel skabte spænding mod tophold

Mathias Hove Andersen 

Viborg fik lov til at slide for sejren mod de lyserøde gæster fra Søhøjlandet

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel havde stor ære af onsdagens udekamp i Vibocold Arena, men det var ikke nok til at tage point fra Viborg HK, der vandt med 32-29 efter at have været bagud med 14-15 ved pausen.

Gæsterne brændte for meget i indledningen, men et veloplagt 5:1-forsvar gav gode arbejdsbetingelser for keeper Eli Marie Raasok, der tog fint fra i begyndelsen af opgøret. Ikke desto mindre fik hjemmeholdet slået et lille hul midtvejs i første halvleg, hvor de grønne fra domkirkebyen bragte sig foran med to.

Med fire scoringer på stribe fik Silkeborg-Voel forvandlet 9-7 til 9-11, og håbet om en overraskelse voksede. Men topholdet svarede igen med tre mål i rap og tilbageerobrede hurtigt føringen.

Gæsterne forsøgte sig med mange forskellige konstellationer i begge ender af banen, og der blev også skiftet ud i målet, hvor Stine Bonde tog plads efter 20 minutter. Frem mod pausen blev førstemålmanden noteret for fire redninger - inklusiv et straffekast fra Viborg-profilen Kristina Jørgensen. Det profiterede gæsterne af, og Silkeborg-Voel kunne gå til pause med en smal føring ved stillingen 14-15.

Stine Bonde fortsatte, hvor hun slap i begyndensen af anden halvleg, og tre store redninger blev fulgt op af scoringer fra Julie Jensen og Eira Aune. Tremålsføringen blev forsvaret med næb og kløer, men en udvisning til Anna Lillesø bragte favoritterne nærmere, og efter 43 minutter udlignede Moa Högdahl til 19-19. Umiddelbart efter sendte Kristina Jørgensen hjemmeholdet i front, og Silkeborg-Voel tog timeout.

I offensiven havde Julie Jensen kløe i skudarmen, og selvom topscoreren til tider havde held med sit foretagende, var det overordnede indtryk, at der endnu en gang var alt for mange afbrændere i åbent spil.

Viborg gik ind til de sidste 10 minutter med en tomålsføring, og Silkeborg-Voel forsøgte at skabe fornyet spænding ved at spille syv mod seks. Det gav flere scoringer fra stregen ved Mathilde Kristensen og Line Skak, men værterne var kvikke og lykkedes med flere scoringer i tomt mål, inden Stine Bonde nåede på plads.

Med små minutter tilbage på uret fik gæsterne muligheden for at reducerede Viborg-føringen til et enkelt mål, men Natasja Andreasen kiksede et indspil til stregen, og så var det slut for Silkeborg-Voel.

I de sidste minutter var der ingen tvivl om udfaldet, og da slutsignalet lød, kunne hjemmeholdet fejre en sejr på 32-29.

I skrivende stund fastholder Silkeborg-Voel sjettepladsen i tabellen, hvor viborgenserne er nummer to.