Corona-vaccine: 1496 ældre over 85 år skal vaccineres

Brian Holst 

Fra på onsdag går man i gang med at vaccinere gruppen af borgere over 85 år, der bor i eget hjem

SILKEBORG Fra på onsdag vil en ny gruppe af borgere blive tilbudt vacciner på vaccinationscentret i Gødvad.

Det er gruppe nummer tre i myndighedernes prioriteringsrækkefølge, som er borgerne over 85 år, der bor i eget hjem.

- Og den prioriteringsgruppe deles op, så det i første omgang bliver det den gruppe, der er over 89 år, som er blevet inviteret til at blive vaccineret, fortæller kommunikationschefen i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen.

Gruppen af +85-årige består Silkeborg Kommune af 1496 borgere, hvoraf der er 260 over 89 år. Fra på onsdag er der foreløbig 200 vacciner til rådighed til gruppen, men der vil hurtigt komme flere vacciner.

- Derfor er det også vigtigt, at særligt pårørende er opmærksomme på vaccinations-invitationerne, som enten kommer i e-boksen eller som fysisk brev. Der er et behov for at de ældre bliver hjulpet i denne proces, siger Hans Mogensen.

Han opfordrer desuden pårørende til at være behjælpelige med at køre de ældre til vaccinationscentret.

- Og hvis det ikke lader sig gøre, skal Silkeborg Kommune nok hjælpe med transport, siger Hans Mogensen.

På vaccinationscentret på Helsinkivej er man stadig i gang med at give de ældre i prioriteringsgruppe 2 det andet stik. Det er borgere over 65 år, som bor i eget hjem og både modtager praktisk hjælp og personlig pleje. De ældre på plejecentrene er færdigvaccinerede.

De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at 2070 borgere er færdigvaccinerede i Silkeborg Kommune.