Elever søger hinanden ude på isen

Adam Haff 

Gymnasie-elever bryder social isolation ved at stå på skøjter på privat sø: - Vi savner nærværet og et godt grin, siger initiativtager

THEM Høj sol fra en skyfri himmel og en isnende kold vind, der gik gennem marv og sjæl.

Men også masser af latter og store smil. Det var det syn, der i weekenden mødte gæster til den økologiske fjerkræproducent og gårdbutik, Gothenborg, i Them.

For på en lille, lavbundet sø, der hører til ejendommen, susede en flok gymnasieelever rundt på den tilfrosne overflade. På afstand kunne man tydeligt høre de fem skøjteløberes latter. Uden sammeligning i øvrigt ledte scenariet tankerne hen på den livsglæde, som landbrugsdyr strutter af, når de i foråret endelig slippes ud på græsmarkerne igen.

- Jeg har den seneste tid tænkt, at nu må der simpelthen ske noget. Vi er alle sammen ved at gå ud af vores gode skind, fordi gymnasiet er lukket og vi savner det sociale samvær, fortæller Marie Hedegaard, der bor på Gothenborg.

Så da Maries far havde tjekket, at isen var tyk nok, inviterede hun sine kammerater i 2d. på Silkeborg Gymnasium til fire ad gangen at komme hjem til hende og stå på skøjter og få et kop varm kakao.

Det har to-trediedele af de 31 elever i klassen sagt ja tak til. Så fredag, lørdag, søndag blev den sociale isolation for en stund brudt igen - og det nød de fem elever.

Karoline Thuesen fortæller, at den online-undervisning eleverne har modtaget siden juleferien og foreløbig skal fortsætte med til udgangen af februar, er hårdt for hovedet. For med afleveringer og lektier bliver det til alt for meget skærm-tid.

- Det er stramt at være så meget derhjemme. Jeg savner virkelig at være omgivet af folk igen, siger hun.

Emily April frygter, at skole-nedlukningen varer til påske.

- Jeg er bekymret for, at jeg får et fagligt set-back. For man sidder meget med det hele selv, siger hun.

I weekenden nød eleverne fællesskabet for et par timer. Og det gjorde godt helt ind i knoglerne.

- Det er dejligt at se hinanden. Vi får en god snak og vi bibeholder sammenholdet, siger Marie Hedegaard storsmilende.