Silkeborg ramt af to alvorlige smitteudbrud

Brian Holst 

Et smitteudbrud i hjemmeplejen og et smitteudbrud i en daginstitution sætter en stopper for en ellers god periode med lave smittetal i Silkeborg Kommune

SILKEBORG To smitteudbrud slår skår i glæden over, at Silkeborg Kommune de seneste par uger er faldet i smittetal.

Silkeborg Kommunes kommunikationschef, Hans Mogensen, oplyser, at der er udbrudt smitte i hjemmeplejen samt et smitteudbrud i daginstitutionen Højen i Buskelund.

I hjemmeplejen er smitteudbruddet koncentreret over mødestedet for hjemmeplejen på Kejlstruplund i Alderslyst, hvor man mener, at medarbejderne har smittet hinanden. Ni hjemmeplejere er konstateret positive for coronavirus.

- Derudover er to medarbejdere i selvisolation. Der er heldigvis ingen smittede borgere, konstaterer Hans Mogensen.

Derudover er daginstitutionen Højen i Buskelund midlertidigt lukket. Mandag fandt man ud af, at to børn var smittede med coronavirus, hvilket betød at 41 børn fra vuggestuen og dagplejen blev sendt hjem. Derudover blev 10 medarbejdere sendt hjem i selvisolation.

- Senere er endnu et barn og to medarbejdere konstateret smittet. Og da der ikke er medarbejdere nok til at holde institutionen åben, er den midlertidigt lukket for de 14 børn, der var tilbage og ikke blev betragtet som nære kontakter, siger Hans Mogensen.

Han ærgrer sig over de to smitteudbrud.

- Og det er samtidig en løftet pegefinger om, at det er vigtigt, at vi fortsat holder fast og er fokuserede på restriktionerne. For selvom det er gået godt i Silkeborg Kommune de seneste uger, kan det hurtigt vende. Det er disse to smitteudbrud eksempler på. Og særligt hvis den britiske variant af coronavirus får overtaget, kan det gå stærkt, konstaterer Hans Mogensen.

I løbet af ugen er også en medarbejder på Kragelund Plejecenter blevet testet positiv for coronavirus. Men det lader ikke til, at andre er blevet smittet.