Stolt SIF-spiller forlænger sin kontrakt

Michael Helligsø 

Gustav Dahl har kæmpet sig tilbage fra sit skadesmareridt og har nu skrevet under på en ny aftale med Silkeborg IF

FODBOLD I lang tid kæmpede Gustav Dahl for sin fodboldkarriere, så derfor var lørdag en særlig dag i den 25-årige venstrebacks liv.

Her skrev han under på en to-årig kontraktforlængelse med Silkeborg IF, der nu har papir på ham frem til sommeren 2023.

I næsten to år døjede han med et par alvorlige hofteskader, der krævede flere operationer og en meget langvarig genoptræning, så derfor er den nye kontrakt en milepæl for Gustav Dahl.

- Først og fremmest er jeg stolt over, at jeg er nået hertil. Det lå jo ikke lige i kortene for et årstid siden. Så stoltheden fylder meget lige nu, siger Gustav Dahl, der inden den nye aftale havde kontraktudløb med SIF til sommer.

Han fik comeback på banen for et år siden, og ved forårets start ser han ud til at få chancen som førstevalg på venstre back.

I søndagens hjemmekamp mod Hvidovre får han endda lov til at bære anførerbindet, da han er udnævnt til viceanfører efter skadede Magnus Mattsson.

- Der har da været tidspunkter undervejs i genoptræningen, hvor jeg har tvivlet. Det var så langt ude, at der var en risiko for, at det ikke ville gå.

- Men nu er jeg tilbage, og med underskriften på en ny kontrakt kan jeg sætte tjek ud for den drøm, der holdt mig i gang undervejs: Jeg er stadig fodboldspiller. Nu skylder jeg mig selv at gøre alt for at få det maksimale ud af mit talent. Det er mit mål for de kommende år, og så må vi se, hvor langt det bringer mig, siger Gustav Dahl.

Sportschef Jesper Stüker havde ikke den store tvivl i forhold til at forlænge med venstrebacken.

- Efter den hårde periode han har været igennem, har det været godt at se ham kæmpe sig tilbage. I det sidste trekvarte år har han været fit, og han nærmer sig sit niveau fra før skaden. Derfor var vi ikke i tvivl om, at Gustav er en af de spillere, vi kan satse på i de kommende år, og derfor var det naturligt at forlænge med ham, siger SIF-sportschefen.

Gustav Dahl fik sin debut for SIF, da han blev skiftet ind i en superligakamp mod AaB 15. maj 2015. Inden kampen mod Hvidovre står han noteret for 45 førsteholdskampe for SIF, og han ser frem til forårspremieren.

- Nu glæder jeg mig til at komme til at spille om point igen. Det bliver sindssygt vigtigt at komme godt i gang, så det, det handler om mod Hvidovre er tre point og ikke ret meget andet, siger Gustav Dahl.