Helenius sendte SIF tættere på toppen

Mathias Hove Andersen 

Med to mål på fem minutter gjorde den tilbagevendte angriber hele forskellen for Silkeborg IF

FODBOLD SIF haler ind på Esbjerg og er nu kun fem point fra den oprykningsgivende andenplads i 1. division. Det er status efter søndagens forårspremiere på Jysk Park, hvor hjemmeholdet vandt med 2-0 over Hvidovre.

Cheftræner Kent Nielsens tropper profiterede dermed af lørdagens 0-0-kamp mellem Esbjerg og Vendsyssel, og mens SIFerne er kommet to point tættere på Esbjerg, er afstanden til førende Viborg forsat på syv point.

Dominans fra første fløjt
SIF satte sig straks på opgøret og var altdominerende i det første kvarter. I den periode var der absolut ingen problemer med at skabe chancer i fraværet af skadede Magnus Mattsson.

Allerede i det fjerde minut kunne SIFerne have taget føringen, da den vikarierende anfører Gustav Dahl tog bolden med ind i feltet, men venstrebacken afsluttede i sidenettet.

Halvandet minut senere forsøgte Nicolai Vallys sig med et skud fra kanten af feltet, hvor han blev sat i scene af Nicklas Helenius. Skuddet savnede dog præcision, og bolden gik forbi Hvidovre-målet.

I det 8. minut blev veloplagte Rasmus Carstensen sendt af sted i højresiden, og han bragte sig fri til afslutning med et godt træk ind i banen. Afslutningen sad lige på Hvidovre-keeper Filip Djukic, og midt i feltet ærgrede Stéfan Taitur Thórdarson sig over, at han ikke fik bolden i en helt fri position foran målet.

Få minutter senere fik SIFerne igen spillet Hvidovre-defensiven tynd, da Sebastian Jørgensen spillede Nicolai Vallys fri, men sidstnævnte formåede ikke at få bolden forbi Filip Djukic, der kastede sig ned og afværgede ved den ene stolpe.

Aabech blev flået ud
Den ensidige åbning medførte en hurtig udskiftning af rutinerede Kim Aabech, der var tydeligt utilfreds og gik direkte i omklædningsrummet. Ind kom Nicklas Halse, og gæsterne formåede efterfølgende at lukke bedre ned for favoritterne, selvom SIF stadig dominerede på bolden.

I resten af første halvleg blev det kun til en enkelt kvalificeret afslutning fra Nicolai Vallys, der igen måtte se Hvidovre-keeperen redde til hjørne. Stillingen var derfor fortsat 0-0 efter de første 45 minutter.

Helenius blev helten
Efter pausen viste værterne hurtigt den effektivitet, som holdet havde savnet i de første 45 minutter.

I det 52. minut fik SIFerne en stor gave af værterne, der lod sig overrumple på et langt udspark fra debuterende Patrik Gunnarsson i SIF-målet. Først kiksede Matti Olsen et hovedstød ved midten, som gav Nicklas Helenius frit løb mod mål, og da Hvidovres anfører, Daniel Stenderup mistimede sit indgreb, kunne SIF-angriberen sikkert score til 1-0.

Tre minutter senere blev Nicklas Helenius dobbelt målscorer, da han med en klinisk afslutning i feltet omsatte et cutback fra Rasmus Carstensen til scoring. Angrebet blev sat op af Sebastian Jørgensen, der profiterede af mistimet offside-fælde fra Hvidovre.

Hvidovre-chancer og debut
Efterfølgende gik luften lidt af ballonen, og Hvidovre rørte kortvarigt på sig i det 69. minut, hvor Magnus Westergaard trykede af fra kanten af feltet. For første gang i kampen blev Patrik Gunnarsson udfordret, men bolden gik i sidenettet, og SIF slap med skrækken.

Gæsterne kom endnu tættere på i det 79. minut, hvor Marcus Lindberg kom først på et indlæg ved det lille felt, men Hvidovre-spilleren sendte bolden over SIF-målet.

Billedet gentog sig i det 84. minut, hvor Daniel Stenderup blev spillet helt fri i SIF-feltet, men Hvidovre-kaptajnen formåede at sparke forbi målet, selvom han havde rigeligt med tid og plads.

SIFerne formåede at holde nullet, og i slutfasen gav hjemmeholdet debut til 18-årige Frederik Carstensen, der fik lov til at spille kampen færdig sammen med storebror Rasmus, der spillede hele kampen på højre back.