Silkeborg-Voel uden chance mod Odense

Kim Simmelsgaard 

Et svækket Silkeborg-Voel fik det sværere end forventet ude mod Odense, der vandt med sikre 32-23 efter 20-12 ved pausen

HåNDBOLD Det var svært på forhånd, men da Silkeborg-Voels topscorer, Julie Jensen, måtte droppe den svære udekamp mod Odense med en mindre knæskade, blev det mission impossible i det fynske.

Uden den venstrehåndede bagspiller, der ganske vist har været svingende i de seneste kampe, brugte træner Jakob Andreasen forskellige kombinationer i bagkæden, uden det kunne skjule, at Silkeborg-Voel havde det ualmindeligt svært fra distancen overfor hjemmeholdets bevægelige forsvar.

Det startede ellers fint.

Silkeborg-Voel bragte sig på 2-3 efter tre minutter, men bare syv minutter senere var den stilling ændret til 8-3 efter en periode, hvor Natasja Andreasen sendte et straffekast på overliggeren, Anna Lillesø ramte også træværket, og så straffede hjemmeholdet knivskarpt udeholdets tekniske fejl.

Desuden havde hjemmeholdet alt for let ved at spille sig igennem Silkeborg-Voels forsvar, der ikke formåede at få bare lidt fat i de første 20 minutter, hvor Eli Raasok havde holdets første redning....

Dem kom der lidt flere af, og i takt med at hjemmeholdet skiftede ud på flere positioner fik Silkeborg-Voel det lidt lettere i forsvaret og lidt flere muligheder i angrebet.

Og det, der begyndte at se skræmmende voldsomt ud efter 26 minutter, hvor hjemmeholdet førte hele 19-8, blev en anelse mere spiseligt, da Louise Ellebæk hamrede bolden i kassen til 20-12 i halvlegens sidste sekund.

Hjemmeholdets opvisning gav bange anelser inden de sidste 30 minutter, men helt grimt blev det ikke for Silkeborg-Voel, der vandt anden halvleg 10-11.

Ganske vist gik hjemmeholdet ned i kvalitet - landsholdsspilleren Mia Rej var en gigantisk skuffelse, da hun kom ind - og kadence, men det hverken kan eller skal tage noget fra de grønnes indsats i anden halvleg, hvor holdet ufortrødent kæmpede videre trods overmagten.

På intet tidspunkt kastede holdet håndklædet i ringen, hviket forhindrede den helt store ydmygelse.

Respekt for det, og det er uden tvivl lige præcis det, træner Jakob Andreasen og hans spillere kan og bør tage med til de kommende kampe, hvor de afgørende slag om en plads i slutspillet mod henholdsvis Holstebro Håndbold og Ajax København skal udkæmpes.

I de kampe er det til gengæld nødvendigt med en større udnyttelsesprocent på de åbne målchancer - dem var der 10 misbrugte af i Odense - og misbrugte straffekast, hvor Silkeborg-Voels manglende skarphed bedst blev illustreret ved, at Sofie Bæk Andresen blev grebet ud fra straffekaststregen.