SIF puster Esbjerg i nakken efter pligtsejr

Michael Helligsø 

Stefán Teitur Thórdarson og Nicklas Helenius var på pletten i 3-0-sejren over Kolding

FODBOLD To kampe, to sejre og en samlet målscore på 5-0.

Det er udbyttet for Silkeborg IF indtil videre i 2021.

Torsdag aften blev det til en 3-0-sejr på hjemmebane over Kolding efter et langskudsmål af Stefán Teitur Thórdarson og to kasser af Nicklas Helenius, og dermed puster SIF nu Esbjerg i nakken i toppen af rækken.

Vestjyderne er på andenpladsen to point foran SIF, men kan dog øge afstanden igen i weekenden ude mod Fredericia.

SIF fik ellers ikke den bedste optakt til kampen, da Nicolai Vallys måtte melde fra, fordi en af hans nærmeste var blevet coronasmittet.

I hans fravær fik Nicklas Røjkjær chancen på den offensive midtbane ved siden af Sebastian Jørgensen, men ellers var der genvalg til det hold, der i søndags slog Hvidovre.

Gæsterne fra Kolding spillede godt med i kampens indledning og kom også til det første forsøg, da Adam Jakobsen forsøgte sig med et fladt skud.

Men efter et lille kvarters spil begyndte SIF for alvor at røre på sig.

Først var Gustav Dahl og Nicklas Røjkjær tæt på efter en dobbeltchance, og i det 18. minut kom scoringen så, da Stefán Teitur Thórdarson på fornem vis sparkede et langskud i nettet.

10 minutter senere kunne SIF-spillerne juble igen.

Veloplagte Rasmus Carstensen var endnu en gang løbet med frem i højresiden, og med et præcist indlæg fandt han Nicklas Helenius, der flot headede bolden i nettet.

Mere blev det ikke til i første halvleg, hvor der ikke kunne pilles ved SIF-føringen, selv om værterne langtfra spillede sig ud.

Efter pausen forsøgte Kolding at komme tilbage i kampen, og gæsterne spillede sig også til en udmærket mulighed, da forsvarsspilleren Mads Eriksen i det 59. minut headede et indlæg lige forbi.

Det var dog fortsat SIF, der var farligst, og to minutter senere burde det være blevet til 3-0. Rasmus Carstensen slap igen fri, og tæt under mål spillede han bolden skråt bagud til Anders Klynge, der måtte se sit skud blive blokeret.

I den situation kunne Carstensen med fordel have spillet en helt fri Nicklas Røjkjær, der kort efter blev erstattet af Emil Holten uden for alvor at have grebet chancen.

Et par minutter senere var det så Sebastian Jørgensens tur til at komme til en stor chance efter godt forarbejde af Gustav Dahl, men hans skud blev også blokeret.

I den anden ende kom udeholdet til et par dødbolde, men helt farligt blev det ikke mod en solid SIF-defensiv, der havde sin bedste mand i hjemvendte Tobias Salquist.

I slutfasen sendte SIF-træner Kent Nielsen talenterne Frederik Carstensen og Pelle Mattsson på banen, og kort før tid serverede sidstnævnte bolden for Nicklas Helenius, der iskoldt scorede sit fjerde mål i to kampe.

Dermed endte det med at blive en fin aften for SIF, der næste torsdag spiller topbrag på udebane mod Esbjerg.