BSH-klippe stopper karrieren til sommer

Mathias Hove Andersen 

Klaus Thomsen indstiller den aktive karriere efter denne sæson, hvor kontrakten i BSH udløber

HÅNDBOLD 34-årige Klaus Thomsen er i gang med sin sidste sæson som professionel håndboldboldspiller.

Til sommer er det slut for BSH-klippen, der forlader klubben ved kontraktudløb og indstiller den aktive karriere.

- Det er blevet til syv fantastiske år i Jysk Arena, så det bliver underligt ikke at pakke tasken og tage til træning efter sommerferien. Jeg kommer til at savne alle gutterne i omklædningsrummet, den hverdag, vi har sammen, og den gode og stærke vinderkultur, som vi har opbygget de sidste mange år, siger Klaus Thomsen.

Forsvarsspecialisten kan se tilbage på mange store oplevelser i den sorte BSH-trøje, og han kommer til at savne suset.

- Adrenalinen, der pumper rundt i kroppen i de store kampe med BSH Support og alle vores tilskuere i ryggen i en fyldt og ekstatisk Jysk Arena, vil jeg mindes med et smil på læben, og jeg vil glæde mig over alle de gode stunder, vi har delt sammen, lyder det fra Klaus Thomsen.

I de seneste 20-25 år har håndbolden været en fast del af Klaus Thomsens hverdag, og sønderjyden vil ikke lukke døren til sportens verden.

- Hvad fremtiden angår, så vil jeg til at bruge min uddannelse som fysioterapeut, hvor jeg håber at kunne bruge mine mange erfaringer på min egen krop og fra min tid i eliteidræt.

- Der gemmer sig også en lille træner indeni mig, så jeg kommer forhåbentlig stadig til at blive i sporten, som har været og stadig er en stor del af mit liv, siger Klaus Thomsen.

Mindeværdigt mål i Kiel
BSH-direktør Jesper Schou glæder sig over det aftryk, som Klaus Thomsen har sat på klubben gennem en årrække.

- Vi tager til sommer afsked med Klaus Thomsen, der indstiller karrieren. En karriere, som han på alle måder kan se tilbage på med stolthed. En karriere med flotte resultater på både klubhold og landsholdet. Siden hans ankomst til Bjerringbro-Silkeborg i 2014 er det blevet til flere medaljer med DM-guldet i 2016 som højdepunktet, konstaterer Jesper Schou.

I ungdomsårene fik Klaus Thomsen sit gennembrud som en målfarlig back, men den tidligere TTH-spiller har primært gjort sig i defensiven hos Bjerringbro-Silkeborg.

- Klaus har sine styrker i defensiven og er altid garant for en 100 procents indsats. Vi ser ham sjældent over midterlinjen. Det er dog sket enkelte gange, og Klaus kan berette om flere flotte mål, når man taler med ham om det, siger Jesper Schou, der blandt andet husker en vigtig scoring i sæsonen 2016/17 på udebane mod Kiel.

- Klaus er løbet med frem. Stillingen er 18-18. Klaus går igennem på venstre back, han scorer, og vi fører 19-18. Kampen ender med en sejr på 24-21 og medvirkede til, at vi gik videre til ottendedelsfinalerne. Klaus’ enorme fysik har været meget vigtig for os på den europæiske scene, siger Jesper Schou.

BSH-ledelsen håber, at Klaus Thomsen kan takke af med en medalje om halsen.

- Fra klubbens side ønsker vi Klaus og hans familie al mulig held og lykke med det næste kapitel i livet. Men inden da går jagten ind på metal i ligaen – gerne guld. Det vil være et flot punktum for en flot karriere, mener Jesper Schou.