Her er genåbningsplanen

Regeringen og støttepartierne er blevet enige om en lempelse af en række coronarestriktioner.

KøBENHAVN Regeringen, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre er onsdag nået til enighed efter drøftelser om en række lempelser af coronarestriktionerne.

Drøftelserne begyndte tirsdag med udgangspunkt i en indstilling fra en ekspertgruppe bestående af sundhedsmyndigheder og eksterne eksperter, den såkaldte Indsatsgruppe.

Her kan du se, hvad partierne og regeringen er enedes om:

Udvalgsvarebutikker under 5000 kvadratmeter kan genåbnes med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav. Udvalgsbutikkerne i storcentre skal stadig holde lukket.

Udvalgsvarebutikker på over 5000 kvadratmeter eller derover kan holde åben mod tidsbestilling. Dette var ikke en del af Indsatsgruppens indstilling.

Udendørs kulturinstitutioner genåbnes med krav om en negativ test, der er højest 72 timer gamle.

Forsamlingsforbuddet for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi hæves fra 5 til 25 personer. Indsatsgruppens indstilling var, at loftet hæves til 20 personer.

Samme genåbning som i Nord- og Vestjylland kan blive udvidet 15. marts »hvis smittesituationen muliggør det«.

For landsdelene Vestjylland og Nordjylland bør:

Alle afgangselever i grundskoler, på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser komme tilbage hver anden uge under forudsætning af test to gange om ugen.

Efterskoler genåbner med fuldt fremmøde ud fra en model med særlige smitteforebyggende foranstaltninger beskrevet af Sundhedsstyrelsen.

For Bornholm gælder:

Grundskoler, efterskoler og klubtilbud genåbnes for alle elever. Der vil blive særligt testtilbud med mere skånsomme testtyper.

Alle øvrige uddannelser - både ungdoms- og voksenuddannelser - genåbnes. Herunder videregående uddannelser og højskoler. Her vil der være krav om to test om ugen.

Liberale serviceerhverv genåbner med krav om mundbind og dokumentation for en negativ test, der er højest 72 timer gammel.

Forsamlingsforbuddet hæves fra fem til ti personer.

Alle andre coronarestriktioner forlænges til 5. april.