SIF genåbner topstriden med vital sejr i Esbjerg

Mathias Hove Andersen 

Nicklas Helenius blev - vanen tro - dobbelt målscorer, da SIF sejrede på Blue Water Arena

FODBOLD Silkeborg IF ligner igen en godt bud på en oprykker til Superligaen.

DET er status efter torsdagens topopgør på Blue Water Arena, hvor Esbjerg måtte se sig slået med 1-2 af Kent Nielsens tropper.

Med udesejren fik de rødblusede gæster genåbnet topstriden. Esbjerg indtager ganske vist stadig den oprykningsgivende andenplads, men forspringet til SIF er nu reduceret til to point.

SIFerne satte sig hurtigt på kampen, og i det sjette minut fik Nicklas Helenius en gylden mulighed for at åbne scoringen. Mark Brink brød et Esbjerg-opspil på sin tidligere hjemmebane og fandt Sebastian Jørgensen, som sendte en præcis bold i dybden. Alene med målmanden afsluttede Nicklas Helenius dog lige på fremadstormende Mads Kikkenborg.

SIF-angriberen fik dog en ny og større mulighed fire minutter senere, og denne gang svigtede skarpretteren ikke.

Igen lykkedes gæsterne med et højt pres, hvor Stefán Teitur Thórdarson stjal bolden og overlod den Sebastian Jørgensen.

Den veloplagte kreatør gik mod baglinjen og ventede til det helt rigtige tidspunkt, inden han sendte en perfekt tværbold ind i fødderne på Nicklas Helenius, der havde timet sit løb i det lille felt og let kunne prikke SIF i front.

Værterne virkede rådvilde, og ondt blev værre for Esbjerg i det 18. minut, hvor Nicklas Røjkjær fandt Sebastian Jørgensen. Denne gang valgte SIF-talentet at spille Rasmus Carstensen i et overlap, og kort efter blev backen nedlagt af Clinton Antwi.

Det så det ud til, at forseelsen blev begået lige udenfor feltet, men dommer Chris Johansen pegede på pletten. Fra 11 meter satte Nicklas Helenius bolden i nettet med et hårdt spark, som Esbjerg-keeperen ellers havde handsken på. For tredje gang i træk blev den hjemvendte angriber således dobbelt målscorer.

I hovedparten af første halvleg viste SIF sig som et markant bedre fodboldhold end Esbjerg, og det tunge underlag forhindrede ikke gæsterne i at kombinere sig fri til store chancer. Hjemmeholdet markerede sig kun med et par vilfarne skud fra Jakob Ankersen og enkelte ufarlige afslutninger, der sad lige på SIF-keeper Patrik Gunnarsson.

SIF burde faktisk have ført med mere end to ved pausen, men i det 37. minut brændte Sebastian Jørgensen en friløber. Offensivspilleren blev sendt alene i dybden af Nicklas Helenius, men bolden hoppede, lige inden Sebastian Jørgensen fik træf på den, og kuglen strøg langt over mål. Det blev dermed ved 0-2 efter de første 45 minutter.

Gæsterne åbnede anden halvleg med endnu en chance, da Sebastian Jørgensen bragte sig selv fri til afslutning i feltet efter et par gode træk. Men prikken over i’et manglede, og han fik ikke bolden forbi Esbjerg-målmanden.

I det 68. minut kom Esbjerg frem til hjemmeholdets første store chance. Værterne blev tilkendt et tyndt frispark ved SIF-feltet, som Clinton Antwi sendte ind i panden af Rudolph Austin. Den store stopper headede dog bolden lige forbi stolpen, og SIF slap med skrækken.

Vestjyderne kom længere frem og smed flere indlæg ind i SIF-feltet, men gæsterne stod imod og lurede samtidig på kontra.

Det kastede en stor mulighed af sig i det 81. minut, hvor Sebastian Jørgensen serverede bolden for Nicklas Røjkjær, som tog et enkelt træk ind i banen og sendte kuglen mod det lange hjørne. Afslutning savnede dog præcision, og bolden gik en meters penge forbi stolpen.

Fire minutter senere var Joni Kauko tæt på i den anden ende, men Esbjerg-spilleren headede lige forbi fra en fri position i SIF-feltet. Hjemmeholdet jagtede udligningen, og i det 87. minut kom reduceringen, da Patrik Gunnarsson gav en unødvendig returbold i feltet, og så kunne Kjartan Finnbogason heade bolden i nettet til 1-2.

Nærmere kom Esbjerg dog ikke, og efter godt fire minutters overtid kunne jublen bryde løs i SIF-lejren.