Pinligt nederlag til Silkeborg-Voel i København

Michael Helligsø 

Silkeborg-Voel faldt helt sammen mod Ajax og tabte med 11 mål

HåNDBOLD Silkeborg-Voel kunne lørdag have sikret sig en plads i slutspillet med en sejr mod Ajax, men sådan skulle det ikke gå.

Langt fra endda.

Efter en helt igennem elendig indsats tabte holdet på udebane med 31-20 til rækkens nummer 10, og bedømt på den kamp kommer Silkeborg-Voel ikke til at spille nogen som helst rolle i et eventuelt slutspil.

Tværtimod havde Voel-spillerne stort set over hele linjen en skuffende lørdag i Baunehøj-Hallen, hvor der blev brændt alt for meget, mens forsvaret slet ikke hang sammen.

Hjemmeholdet var allerede efter 10 minutter foran med 6-1, og Ajax kom også på 8-2, inden gæsterne efterhånden begyndte at få styr på defensiven.

Midt i halvlegen var stillingen 8-5, og ved 12-10 var gæsterne ved at få fat, men efter et brændt straffekast af Julie Jensen kunne Ajax gå til pause foran 13-10.

Fra anden halvlegs start kom Ajax igen klart stærkest ud fra omklædningsrummet.

Silkeborg-Voel brændte alt for meget på en velspillende målvogter Sarah Nørklit Lønborg, og 12 minutter inde i anden halvleg var Ajax-forspringet udbygget til 20-13.

Intet gik udeholdets vej, og med 10 minutter igen var Silkeborg nede med pinlige 11 mål.

Undervejs brændte gæsterne tre ud af fire straffekast på Sarah Nørklit Lønborg, der havde en redningsprocent på over 50, og den miserable lørdagstur til København blev fuldendt i sidste sekund.

Her scorede værternes Cecilie Specht til slutresultatet 31-20, og det mål betyder, at Ajax også er bedst i det indbyrdes regnskab med Silkeborg-Voel, der vandt det omvendte opgør med 10.

Eira Aune, Natasja Andreasen, Sofie Bæk Andersen og Lea Hansen delte Silkeborg-Voels topscorerværdighed med sølle tre mål hver, og det fortæller alt om en kamp, der var lige til glemmebogen.

Silkeborg-Voel har nu to chancer tilbage til at sikre slutspilspladsen. En hjemmekamp mod Nykøbing Falster og en udekamp mod Horsens.