Gymnastik på p-plads: Indeidræt rykker udenfor

Kenneth Husum 

Fra i dag kan der træne op til 25 sammen udenfor

SILKEBORG Der bliver mavebøjninger og andre gymnastiske øvelser på asfalten på parkeringspladsen ved Vestre Søbad onsdag eftermiddag, når akrobatikholdet fra Silkeborg Gymnastikforening rykker udenfor.

Efter at have ligget i dvale i flere måneder kommer der nu aktivitet i de coronanedlukkede idrætsforeninger igen. Fra i dag kan op til 25 være samlet til udendørs træning. Det gælder i første omgang for udendørs idræt, men flere foreninger med indendørs idræt følger også med.

Silkeborg Gymnastikforening er af de foreninger, der er klar med udetræning, mens der bliver ventet på, at haller og indendørs idrætsfaciliteter også åbner.

- Lige nu står gymnastiksalene tomme, og vi længes efter gymnastikken og fællesskabet. I stedet for at sidde med hænderne i skødet og vente, sætter Silkeborg Gymnastikforening nu gang i naturtræning, siger træner Dorte With, der allerede tirsdag har udetræning ved klubhuset på Marienlundsvej.

Onsdag eftermiddag er det akrobatikholdet, der indtager en del af p-pladsen ved Vestre Søbad for at træne.

- Vi kan arbejde på, at gøre muskler, kondition og sener klar til at gå i action så snart, der bliver åbnet op for indendørs idræt, lyder træneropfordringen.

Også andre idrætsforeninger er på vej med lignende tiltag for at komme i gang under åben himmel med indendørs idræt.