Masser af ros for vindersang: MGP-vinder bliver fejret på sin skole

Kenneth Husum 

HVINNINGDAL MGP-vinder Emilie Søgaard Bøge bliver mandag formiddag fejret på Hvinningdalskolen, hvor hun til daglig går i 5. klasse.

Hun blev lørdag aften vinder af børnenes Melodi Grand Prix 2021 med sangen »Ikke som de andre piger«, som hun selv har skrevet både tekst og melodi til. Sangen er en hyldest til hendes storesøster Laura, der er 14 år og født med en sjælden kromosomfejl og derfor er mentalt som fysisk handicappet.

Den coronasikre fejring af Emilie på skolen bliver med et besøg til de ikke hjemsendte elever og seancen transmitteres til de elever, der sidder derhjemme, oplyser pædagogisk leder Niels Folke Wulff Jørgensen fra Hvinningdalskolen.

Det har væltet ind med hilsner til Emilie, der får masser af ros for sin sang.

Hos Selvhjælp Silkeborg, der har grupper for søskende til børn med særlige behov, er sangen gået rent ind.

- Det fik da lige mindst én voksen dame til at fælde en tåre; lyt til teksten og se om du kan holde dine tilbage. Den har så fin en balance, hvor kærligheden til søsteren skinner så klart igennem, og samtidig er der plads til en gennemgående sætning om, at der er mange ting på spil, skriver Selvhjælp Silkeborg på Facebook.