Klart nederlag til Silkeborg-Voel

Mathias Hove Andersen 

Nykøbing Falster hentede en sikker sejr i Jysk Arena, hvor Silkeborg-Voel blev hægtet af inden pausen

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel havde meget at revanchere efter det ydmygende 31-20-nederlag i den seneste ligakamp mod Ajax København.

Torsdagens hjemmekamp mod Nykøbing Falster bød dog på begrænset opmuntring, da de grønblusede værter tabte med 26-30.

Silkeborg-Voel var allerede kvalificeret til slutspillet inden kampen, og selvom udfaldet kunne få indflydelse på, hvilken pulje holdet havner i efter grundspillet, var betydningen begrænset.

Hjemmeholdet fik en blandet start på opgøret, hvor store redninger fra keeper Stine Bonde blev krydret med svage afslutninger i offensiven. Fra fløjen viste Hege Bakken Wahlquist dog den fornødne skarphed, og da Lea Hansen lynede i en kontra fra den modsatte fløj, bragte værterne sig foran med 7-6.

Midtvejs i første halvleg fik Nykøbing Falster kortvarigt bragt sig foran med et enkelt mål, men Silkeborg-Voel svarede hurtigt igen og forvandlede 8-9 til 10-9. Efterfølgende fulgte to store missere fra Hege Bakken Wahlquist, og sideløbende kæmpede Julie Jensen med at holde niveauet i offensiven. I stedet for at trække fra måtte cheftræner Jakob Andreasen tage timeout ved stillingen 10-12.

Med fem minutter til pausen fik Silkeborg-Voel muligheden for at udligne, men indskiftede Anna Lillesø misbrugte sit første skud i kampen og blev efterfølgende udvist i to minutter. Værre blev det, da ellers velspillende Eira Aune missede et straffekast, og efter de første 30 minutter var stillingen 11-15.

Hjemmeholdet var på hælene i begyndelsen af anden halvleg, og Nykøbing Falster fik hurtigt slået et hul på seks mål. Det forspring var intakt et kvarter før tid, og intet tydede på, at et comeback var nært forestående.

En kort opblomstring fra Julie Jensen, der spillede sig op i begge ender, medførte en reducering til 21-26. Men løbet var kørt. Hjemmeholdet fik lov til at pynte lidt på resultatet i slutfasen, men Nykøbings Falsters udesejr på 26-30 var aldrig i fare.

Silkeborg-Voel runder grundspillet af på onsdag, hvor turen går til Horsens.