Salquist og Helenius slog til for SIF

Michael Helligsø 

To mål i anden halvleg sikrede sejren mod HB Køge

FODBOLD Silkeborg IF fortsætter de fine forårstakter.

Søndag blev HB Køge på hjemmebane besejret med 2-0, og dermed har klubben vundet rub og stub i de første fire kampe i 2021.

Samtidig holder SIF kontakten til de to tophold, Viborg og Esbjerg, der begge hentede sikre sejre i denne runde.

Det var ellers ikke nogen stor kamp af hjemmeholdet, men scoringer af Tobias Salquist og Nicklas Helenius sikrede de tre point mod HB Køge.

Særligt i første halvleg kneb det for SIF med at få spillet til at glide mod de fysisk stærke gæster.

Godt nok burde Nicklas Røjkjær allerede i det andet minut have scoret, da han kiksede en tæmning i helt fri position, men ellers blev der spillet for langsomt og idéløst fra værterne, der savnede skadede Mark Brink på midtbanen.

Det robuste HB Køge-hold kom til flere halvfarlige indlæg og dødbolde, men de største chancer tilfaldt SIF, og efter en halv time fik Nicklas Røjkjær kampens største mulighed.

Han blev spillet helt fri af Nicklas Helenius efter en omstilling og tog et træk ind i banen, men han overplacerede sit skud, der røg forbi.

Nicklas Røjkjær kom minutter senere til sin tredje store chance. Med en svær detalje headede han første gang på en lang fremlægning, men hovedstødet røg akkurat forbi mål.

Dermed var stillignen 0-0 ved pausen, men seks minutter inde i anden halvleg fik SIF hul på bylden.

Et indadskruet frispark fandt Tobias Salquist ved bagstolpen, hvor den målfarlige midtstopper fra tæt hold headede bolden i kassen.

Fem minutter senere burde HB Køge have udlignet. Lasse Petry stod helt fri efter en dødbold, men i modsætning til Salquist kunne han ikke styre bolden i nettet. Heldigt for SIF.

Med 20 minutter igen sendte hjemmeholdet Anders Klynge og Magnus Mattsson på banen i stedet for Stefan Teitur Thórdarsson og Sebastian Jørgensen.

Magnus Mattsson var ellers meldt ude af kampen efter fredagens træning, men topscoreren var altså frisk nok til at komme ind til sin første kamp i 2021.

Få minutter efter den dobbelte indskiftning kom SIF så på 2-0.

Brandvarme Nicklas Helenius fik tacklet bolden til sig, og fra kanten af feltet sparkede han på smuk vis bolden i nettet. Det var SIF-bomberens syvende scoring i blot fire kampe.

Nicklas Helenius fik fyraften fem minutter før tid, da han og Nicklas Røjkjær blev erstattet af Emil Holten og tilbagevendte Wessam Abou Ali, og slutfasen fik Mads Kaalund også sin forårsdebut, da han kom ind for Nicklas Vallys.

I slutfasen var HB Køge aldrig for alvor tæt på at score, og dermed er SIF forsat to point efter Esbjerg, mens der er syv point op til topholdet Viborg.