For at sikre at ingen vacciner spildes, åbner alle vaccinesteder i Region Midtjylland nu ventelister til rest-vacciner

Skriv dig på venteliste til en rest-vaccine

SILKEBORG Borgere, der allerede har en vaccineindkaldelse til covid-19, kan nu skrive sig op til med kort varsel at modtage en rest-vaccine, der er blevet i overskud på dagen.

Man skal dagligt skrive sig op inden klokken 11 via hjemmesiden corona.rm.dk.

Muligheden for rest-vacciner kommer efter et forsøg i den vestlige del af regionen. Forsøget gik godt, og derfor udvides tilbuddet med rest-vaccine til resten af landet.

- Vi har fået meldingen om, at AstraZeneca-vaccinen er sat på pause, mens den bliver undersøgt for mulige bivirkninger. Den situation er højst beklagelig og gør det endnu vigtigere at undgå spild af de to øvrige vacciner, hvor vi fortsætter som planlagt, siger Anders Kühnau.

Melder du dig på ventelisten inden klokken 11.00, kan du blive ringet op, hvis vaccinestedet har vacciner i overskud sidst på dagen.

Det er et krav, at du på dagen kan møde op til vaccination senest 30 minutter efter, at vaccinestedet har ringet dig op.

Vaccinestederne sorterer ventelisten efter alder, så de ældste på ventelisten bliver tilbudt en rest-vaccine først.

De oplysninger, du indtaster, når du skriver dig i køen, bliver kun brugt i forbindelse med restvaccination. Oplysningerne bliver ikke gemt. Derfor gælder din tilmelding kun for den dag, du skriver dig op.