Online-kulturdage for børn

Christian Kloch Larsen 

Frem til og med torsdag kan børnene få et kig ind bag kulissen på kommunens kulturinstitutioner

SILKEBORG I denne uge finder Børnenes Kulturdage sted og det er 18. år i streg, at kommunens kulturinstitutioner byder inden for med masser af spændende oplevelser til kommunens yngste borgere.

Men de indendørs kulturinstitutioner er stadig lukket, så derfor afvikles Børnenes kulturdage i år online - lige som så meget andet i disse tider.

Mødestedet for Børnenes Kulturdage er Silkeborg Kommunes Facebook-side og her er der hver dag frem til og med på torsdag online-omvisning bag kulisserne i flere af kommunens kulturinstitutioner.

Et af stederne er Museum Jorn, hvor børnene kan få et indblik i udstillingen med Asger Jorn og den verdensberømte, spanske kunstner Joan Miró og i selskab med kulturkonsulent Nina Knappe prøve at eksperimentere med kunst og farver inspireret af Jorn og Miró.

- Selv om kulturinstitutionerne er lukket, har de stadig rigtig meget at byde på, og det kan vi få ud til børnene på en levende måde ved at sende live. For os er det vigtigt at holde fast i at lave kulturtilbud målrettet til børn, så de bliver introduceret og fortrolige med kulturen både aktivt og som tilskuere. Og i det digitale format har vi tilført det ekstra lag, at børnene og familierne bliver introduceret for et sted, en ting eller et menneske, som de ikke ville møde eller se under et normalt besøg på kulturinstitutionerne, siger Nina Knappe, som er vært ved børnenes kulturdag.

Tilbuddet er gratis og tilgængeligt for alle. Børnenes Kulturdage er en del af fejring af Silkeborg Kommune 175 års jubilæum.