Ugen bringer forårsvejr til de heldige

Med både sol, slud og skyer bringer ugen lidt af det hele. Men i perioder kan det føles forårsagtigt.

KøBENHAVN. Der vil være små tegn på forår i den kommende uge, hvor det igen bliver muligt for mange hjemsendte elever i folkeskoler og gymnasier at komme i skole - dog kun en enkelt gang om ugen og udendørs.

Men det handler i høj grad om at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, hvis man vil mærke solens varmende stråler.

Det fortæller Mette Wagner, vagthavende meteorolog hos Danmark Meteorologiske Institut (DMI), mandag morgen.

- Det bliver en blandet landhandel den kommende uge. Overordnet bliver det køligt. Men solen har magten nu, så når den er fremme og varmer, kan det godt føles forårsagtigt, siger hun.

Ugen starter imidlertid vådt mandag, hvor der ligger en forholdsvist tung dyne af skyer hen over landet.

I løbet af dagen klarer det dog op, og i Jylland kan det således ende med at blive en relativt pæn dag, mens resten af landet må vente lidt endnu.

Både tirsdag og onsdag byder på pænt vejr til de heldige.

Når solen er fremme, vil temperaturer op mod ni grader og en svag til jævn gøre det ganske behageligt at befinde sig udenfor.

Men i løbet af begge dage kan der opbygge sig skyer med byger, og særligt onsdag peger prognoserne på, at der kan komme en del nedbør, fortæller Mette Wagner.

- Og hvor der er skyer, vil det i dagtimerne måske være nærmere fire grader og knap så forårsagtigt, siger meteorologen.

Om natten kan det begge dage også blive ganske køligt.

Det gælder særligt de steder, hvor det bliver klart. Her kan der komme nattefrost både tirsdag, onsdag og torsdag.

I løbet af dagtimerne fortsætter det blandede vejr torsdag og fredag, hvor der både vil være sol nogle steder og skyer med nedbør andre steder.

Begge dage kan nedbøren falde som slud eller tøsne.