Hvem skal bygge ny skole: Dybkærskolen sendt i udbud

Kenneth Husum 

Nu bliver der ledt efter interesserede til at bygge skole til over 200 mio. kr.

SILKEBORG Det skal nu afgøres, hvem der skal bygge en ny Dybkærskole.

Efter års forarbejde sender Silkeborg Kommune byggeriet i prækvalifikation. Udbuddet udføres i samarbejde med DK-2 Bygherrerådgivning, Årstiderne Arkitekter / Sweco Danmark, Vega og Autens.

Udbuddet er inddelt i syv fagentrepriser, der spænder fra tømrerentreprisen til en sprinklerentreprise og en anlægsentreprise.

Alle med interesse kan byde på den store opgave. Herefter bliver de fem skarpeste bud på hvert område udvalgt og inviteret til at regne på opgaven og afgive et tilbud på den.

Det er planen, at den nye Dybkærskole står klar i 2023. Den skal erstatte den nuværende skole, der er nedslidt. Anlægsudgifterne er 206,3 mio. kr.

Den nye skole skal rejse sig i tre forskudte plan og placeres i forlængelse af Gødvads bydelscenter og den eksisterende hal samt den nye hal og multihus, som står færdigt til foråret. Den nye skole vil tilbyde faciliteter og uderum, hvor man kan mødes – også uden for skolens åbningstid.

Bytorvet, som er en del af Gødvads nye samlingspunkt med blandt andet et cykel-pit-stop og overdækkede udearealer, er på nuværende tidspunkt ikke finansieret, men er tænkt ind i område.