BSH tager kampen: Anker dommen fra DHF

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg vil kæmpe for at få de seks point tilbage, klubben har tabt på skrivebordet

HÅNDBOLD Disciplinærinstansen afgjorde i sidste uge, at Bjerringbro-Silkeborg skulle taberdømmes i tre kampe og fratrækkes seks point samt modtage en bødestraf på grund af en administrativ fejl. Men BSH anker nu dommen.

Stregspilleren Sasser Sonn var på grund af en administrativ fejl registreret som Lemvig-Thyborøn-spiller i januar og februar, og derfor har Disciplinærinstansen for Håndboldligaen og 1. division idømt Bjerringbro-Silkeborg bødestraf og taberdømt holdet i de tre kampe, hvor stregspilleren har stået på holdkortet for den midtjyske topklub.

- Det er uændret vores opfattelse, at vi har haft spilletilladelsen, og at det alene handler om, at der mangler korrekt registrering, siger Bjerringbro-Silkeborgs direktør, Jesper Schou, som sammen med resten af ledelsen i BSH har besluttet at anke afgørelsen.

- Vi erkender, at vi har lavet en administrativ fejl, men vi finder ikke, at der er en rimelig sammenhæng mellem overtrædelsen og den voldsomme straf. Det er uændret vores holdning, at en bødestraf havde været rimelig, hvorfor vi ikke anker bødestraffen, siger BSH-direktøren.

- Vi er med på, at anken kan dele vandene, og vi håber på en snarlig og hurtig afklaring. Ikke bare for vores egen skyld, men i lige så høj grad for de klubber, som utilsigtet er blevet ramt af afgørelsen, siger Jesper Schou og fortsætter:

- Sagens konklusion ser vi som helt urimelig, og den fortjener at blive efterprøvet. Der skal findes en vej, hvor tingene afgøres på banen - og ikke på skrivebordet. Sasser Sonn er en fremtidens mand, men i disse kampe har han helt og aldeles været uden indflydelse på resultaterne, understreger direktøren.

BSH-ledelsen vil nu afvente behandlingen af ankesagen.

- Vi afventer nu Håndboldens Appelinstans’ behandling af sagen, og vi vil sammen med spillere og trænere koncentrere os om de kommende og vigtige kampe, siger Jesper Schou.

BSH møder Mors-Thy på udebane onsdag aften klokken 19.30. Midtjyllands Avis opdaterer direkte fra kampen her på hjemmesiden.